VICTORIA SANDWICH CAKE

Lama dah tak buat kelas ni. Antara kek yg tinggi permintaannya tahun 2015… ni hidang kat majlis, menarik!

Kelas Demo: Victoria Sandwich Cake with Homemade Strawberry Compote & Swiss Meringue Buttercream
Tarikh: 15 FEB 2017 (Rabu)
Masa: 2pm – 4.30pm
Yuran: RM50

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 : NAMA /VSC/ 15 FEB

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

BASIC CAKE DECO

KELAS BASIC BUTTERCREAM CAKE DECO
Tarikh: 11 FEB 2017 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 3.30pm
Yuran: RM280

BASIC BUTTERCREAM CAKE DECO
👉 cara potong kek, filling, crumb coat, salut deko dan deko dgn pelbagai jenis nozel dan teknik
👉 cara bancuh buttercream, mewarna dan menyimpan
👉 cara betul penggunaan edible image
👉 tips dan teknik serta “do & don’t ”
👉 peserta akan deko dan bawa pulang sebiji kek
👉 tidak diajar cara memasak kek
👉 sesuai utk yg ada asas pembuatan kek

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 : NAMA / BASIC / 11 FEB

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

MELTY CHEESE CHOC CAKE

MELTY CHEESE CHOC CAKE
Yang ni juga buat untuk anak bawa pulang ke asrama, berkongsi bersama kawan2. Buat mini pack mcm ni mudah nak kongsi dengan kawan2 yg dok dorm lain. Ini antara fav anak bujang saya, Ishami Iman

Kelas? Ada… PJJ takde.. ✌✌✌
Nanti saya akan update jadual kelas yaa…

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

CREAM CHEESE

Kita potong cream cheese kiub2 gini, nasuk dalam tupperware yg bersih dan kering. Simpan dalam chiller yg secukup sejuk dingin jangan sejuk beku… cream cheese tak tahan. Nanti rosak semuanya. Masa potong, pastikan papan pemotong, pisau, kawasan sekitar dan tangan kita bebas dari sebarang kotoran dan air. InsyaAllah tahan lama cream cheese ni utk penyimpanan… 👍👍👍😘😘😘

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

RAINBOW CAKE

DEMO RAINBOW CAKE WITH CREAM CHEESE
Tarikh: 12 FEB 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 12.30pm
Yuran: RM50

Cara Daftar WhatsApp ke 0194774566:

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

BABY HOKKAIDO CUPCAKES

Alhamdullilah …. 350pcs Baby Hokkaido Cupcakes selesai.. mesti customer ni nak buat majlis. Siap request nak ada pink2 lagi 👍👍👍😘😘😘

KELAS CREAM PUFF + CHOC ECLAIR + HOKKAIDO CUPCAKES
Tarikh: 5 FEBRUARY 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 2.30pm
Yuran: RM200

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 NAMA/PUFFHOKKAIDO/5 FEB

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KELAS BASIC BUTTERCREAM CAKE DECO

Nak belajar ilmu mendeko kek? Seperti dalam gambar ni? Semuanua hasil dari peserta kelas yg lalu. Majoriti dari mereka langsung tak pernah salut kek dan mendeko pun 😉😉😉

KELAS BASIC BUTTERCREAM CAKE DECO
Tarikh: 11 FEB 2017 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 3.30pm
Yuran: RM280

BASIC BUTTERCREAM CAKE DECO
👉 cara potong kek, filling, crumb coat, salut deko dan deko dgn pelbagai jenis nozel dan teknik
👉 cara bancuh buttercream, mewarna dan menyimpan
👉 cara betul penggunaan edible image
👉 tips dan teknik serta “do & don’t ”
👉 peserta akan deko dan bawa pulang sebiji kek
👉 tidak diajar cara memasak kek
👉 sesuai utk yg ada asas pembuatan kek

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 : NAMA / BASIC / 11 FEB

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

CHOC ECLAIRS

CHOC ECLAIRS
Mengancam berdengung kalo ada kat meja buffet kan? 👍👍👍😘😘😘

KELAS CREAM PUFF + CHOC ECLAIR + HOKKAIDO CUPCAKES
Tarikh: 5 FEBRUARY 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 2.30pm
Yuran: RM200 (jimat RM80)

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 NAMA/PUFFHOKKAIDO/5 FEB

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

FILLING FOR HOKKAIDO CUPCAKES

Macam ice cream kan?
Ini lah filling hokkaido cupcakes. Anak2 saya suka simpan dalam freezer, memang sebijik mcm makan ice cream vanilla! Haaa yaaa! Hokkaido cupcakes bole di frozenkan. 3 bulan pun takde masalah. Cupcakes tetap lembut gebu mengancam!

ELAS CREAM PUFF + CHOC ECLAIR + HOKKAIDO CUPCAKES
Tarikh: 5 FEBRUARY 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 2.30pm
Yuran: RM200

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 NAMA/PUFFHOKKAIDO/5 FEB

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

FRUITILICIOUS SQUARE SLICE CAKE

FRUITILICIOUS SQUARE SLICE CAKE
Cream tu.. alahaiiii sedapnya di ratah2 dgn buah2 tu.. sangat fruitilicious rasanya!!!! Eh! Mentang2 raya cina, selit sekali buah oren. Baru ong… ✌✌✌ 😄😄😄

KELAS PREMIUM SLICE CAKES PART 1
👉 Super Moist Red Velvet Cake with Cream Cheese
👉 Triple Pandan Coconut Cake with Custard Buttercream
👉 Fruitilicious Cake with Custard Soft Cream
Tarikh: 19 FEBRUARY 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM250

Cara Daftar WhatsApp ke 0194774566:

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.