KELAS DRAWING ON CAKE

Tak perlu pandai melukis. Kita ajarkan teknik yg simple! Last daftar pada khamis 14/9/2017 ya.. kelas ni fully hands on. Buat sorang sebiji kek.. bawa balik sebiji kek tu sekali ngan ilmu2nya… ❤❤❤

** Gambar bawah ni dibuat oleh peserta kelas terdahulu. Semuanya 1st time melukis dan mewarna.. ❤❤❤

KELAS CARTOON DRAWING ON BUTTERCREAM CAKE
Tarikh: 16 Sept 2017 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM120

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566/

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

SUPERHERO THEME CAKE

3D Moist Choc Cake with Choc Buttercream Filling + Vanilla Buttercream Frosting + Super Hero Edible image + Gumpaste wording & deco

Total bekerja dgn kek ni dari mula bake, chill, deko, chill, deko, chill, deko… 7 jam!!!! Kalo kek bulat biasa bole siap 10 biji dah ni 😅😅😅

Alhamdullilah … puas ati hakak.. lega rasa hati bila customer kasi feedback! Arigato gozaimasu. Mōichido chūmon shite kudasai 😅😅😅 (hakak taktau betul ke tak ni, google translate yang ajau)

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

#KekHariJadi
#KekSuperhero

RAINBOW CAKE

KELAS RAINBOW CAKE WITH LEMON CREAM CHEESE ~ 9/9/2017

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

KELAS RAINBOW CAKE

KELAS RAINBOW CAKE WITH LEMON CREAM CHEESE ~ 9/9/2017
Alhamdullilah walaupun kelas demo, tapi pengisian yg padat. Bukan hanya resipi, tapi kongsikan sekali banyak teknik dan tip termasuklah cara mendeko, cara jual, cara berjimat segala 😙😙😙 terima kasih semua 4 orang yg hadir. Sembang santai pun topik menarik arini… 😙😙😙

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

KELAS CREAM PUFF & CHOC ECLAIRS

Kelas cream puff & choc eclair ~ 9/9/2017
Harini kelas convert jadi personal class. Dari 5 org yg daftar, hanya seorang yg turn up. Takpe lah takat ni rezeki saya 😀 terima kasih kak zainah.. semoga dimurahkan rezeki dan berjumpa lagi ❤❤❤

Next class? Taktau bila.. merajuk laahh 😅😅

MELUKIS ATAS KEK


#cymera

BELAJAR KEK RAINBOW

Minggu depan ya kelas nya… banyak teknik dan tips nak diperturunkan ni. Malu nak mai sorang2, datang berdua bertiga.. jgn lupa request “yuran berdua”✌✌✌

KELAS DEMO: RAINBOW CAKE WITH CREAM CHEESE
Tarikh: 9 Sept 2017 (Sabtu)
Masa: 2.00pm – 4.30pm
Yuran: RM60

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

BANOFFEE TART

BANOFFEE TART
Gabungan choc + salted toffee + banana + cream custard menghasilkan rasa yang walla!!! 😙😙😙 customer order utk jamuan majlis pertunangan katanya.. Alhamdullilah semoga majlis berjalan lancar dan dirahmati Allah. Aamin.. 😙😙😙

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

ART COMB CLASS

BASIC BUTTERCREAM FLOWERS & ART COMB
Tenaga Pengajar: Puan Ainie Syeema
Tarikh: 16 Sept 2017
Masa: 12.30pm – 5pm
Yuran: RM250
– Belajar membuat buttercream yang sedap stabil dan tahan lama.
– Belajar untuk melepa kek dari basic. Crumbcoat dan coat kek.
– Belajar melepa kek dengan kemas.
– Belajar mengenali apa itu cake comb.
– Belajar menghasilkan design dan corak diatas kek menggunakan cake comb.
– Design yang terhasil akan menambah nilai seni sebuah kek itu.
– Belajar basic border.
– Belajar menghasilkan 3 jenis bunga. Roses – Ribbon Roses & Ranunculus
– Belajar menggabungkan warna supaya warna yang dihasilkan lebih cantik dan tidak ‘mati’.
– Kelas diadakan secara fully hand on. Dan peserta akan pulang bawa sebiji kek 7inc yang siap dideco sendiri dari mula sampai akhir.
– Peralatan disediakan. Peserta cuma bawa apron dan turntable.
– Resepi buttercream dan kek akan diberikan.

Utk mendaftar, klik www.wasap.my/60194774566
Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

ONLINE CLASS PJJ BUTTERCREAM

Malam2 sebelum tido kita check homework peserta Online Class PJJ 5 Jenis Buttercream. Alhamdullilah .. ramai submit homework!! Ada yg baeu 1st time buat pun dah menjadi dan pandai lak deko2 ikut2 dari BONUS Dekorasi Kek yg Ellie kasi dlm kelas ❤❤❤

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
ONLINE CLASS PJJ 5 JENIS BUTTERCREAM
Sesuai untuk kek, cupcakes & roti.
FREE: Resipi Choc Buttercream + BONUS kenali nozel asas + BONUS beberapa teknik dekorasi mudah

YURAN HANYA RM30
YURAN HANYA RM30
YURAN HANYA RM30

APA YANG DISEDIAKAN
❤ Resipi yg lengkap
❤ Penerangan cara yang padat
❤ Video step by step
❤ Sendat dengan teknik, tips, idea & dekorasi
❤ Kelas yg santai dan mesra macam belajar depan mata!
❤ Belajar bila-bila masa, dimana2 aje
❤ Bole rujuk berulang kali
❤ Persoalan akan dijawab dan dibantu
❤ Ada aktiviti kelas dengan hadiah!
❤ Kelas yang penuh dengan homework hasil dari peserta2 lain juga!

CARA DAFTAR
Whatsapp Cik Syairah, Admin Class, Klik www.wasap.my/+60132634457

❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤
Online & In-House Baking & Deco Classes By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my
Website: www.kekcawan.com.my
Whatsapp: 019 4774 566