TUTTY FRUITY CREAM DESSERT

image

Tempahan dari Cikgu Norazizah (23 April 2015)

2 set of 10pcs Big Cup Tutty Fruity Cream Dessert

~ Healthy Dessert ~

Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

DURIAN CREAM PUFF

image

Alhamdullilah 90pcs cream puff with durian creamy custard filling all sold out! TQVM customers!!  Make 100pcs, 10pcs for mr Mohamad Nazri ;) ;);)

Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

image

Tempahan dari Cik Fajar (17 April 2015)

6″ Moist choc cake + Choc filling + Fresh cream + edible image

Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

CONGO BAR

image

Tempahan dari Puan Nana (14 April 2015)

12″ Walnut Choc Congo Bar

Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

ELSA FROZEN DOLL CAKE

image

Tempahan dari Puan Suzie (14 April 2015)

Elsa Frozen 3D Doll cake
Moist choc cake
Choc filling
Fresh cream frosting
Fondant cut out deco

Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

FROZEN CAKE THEME

image

Tempahan dari Puan Fizah (13 Mei 2015)

6″ Moist Choc Cake + Choc filling + Fresh Cream + Edible image

Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

HOMEMADE BABY FOOD – BUBUR NASI

image

HOMEMADE BABY FOOD – BUBUR NASI
Harini nak share cara mudah & cepat serta menyeronokkan buat bubur nasi utk baby kiut miut kita. Silap2 dgn kita skali sebat juga 😄😄😄

1. Basuh beras macam biasa kemudian tos kan. Berapa banyak beras tu pandai2 agak la yer.. atleast utk seminggu makan pun ok. Dah tos, biar keringkan. Saya tak sangai, sbb nanti beras mcm kehitaman dan keras. Saya tak sidai kat luar sbb pk hygiene. Saya biar je kat tapis dan tutup dgn tudung saji berlubang2. Dalam sejam InsyaAllah kering dah beras.

2. Blend beras. Saya guna hand blender. Bole guna blender biasa tapi yg kecik utk blend benda kering tu. Pastikan bersih takde kesan2 cili bawang ke yerr.. nanti free2 je ada perisa tambahan kat baby.. ehehhehehe

3. Simpan dalam tupperware. Pastikan tupperware yg betul2 airtight container dan bebas dari sebarang bau2an.

4. Bila nak masak, agak2 la amik beberapa sudu dan tambah air. Saya sukat perut anak.. hihihih.. 1 sudu besar beras + 200ml air, masak dgn api kecil sampai kuar kanji dan beras jadi nasi yg empuk.

5. Kemudian bole tambahkan dgn puri. Dah siapppp! ;) ;);) ✌✌✌

Saya tambah 1/2 biji kurma nabi yg lembut dan breastmilk. Untuk baby 6 bulan ni, bukan nak kasi dia makan kenyang. Kita cuma nak ajar dia makan dan kasi usus dia kuat. Apa pun susu tetap yg utama. Jadi mommy2 semua jgn kurangkan susu baby lak yer… juga dalam baby food NO ARTIFICIAL FOOD, NO SUGAR, NO SALT plsssssssss… untuk 6 bulan hanya puri sayur & buah2 aje.

Contoh sayur: brocolli, carrot, kentang, cauliflower

Contoh buah: papaya, banana, pear, avocado, prune, plum

Nampak macam leceh.. remeh.. tapi sebenarnya mudah sangat! InsyaAllah baby sihat dapat makanan berkhasiat air tangan mommy sendiri ;) ;);) ✌✌✌

InsyaAllah nanti saya share info lain lagi tentang homemade baby food yaa..  Take care mommy semua! ✌✌✌ ;) ;);)

FAST SALE ESOK!

image

FAST SALE ESOK (21 may 2015)
1 pek 6pcs Fruit Puff = RM10

Selfpickup between 3-7pm. Nak melamar bole whatsapp Ellie 0194774566. Hanya 8 pek aje ada yaa..

Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

KEK BERHANTU!

image

22 mini pek choc cake melted cheese siap…. yg order 9″ & 6″ double layer choc cake melter cheese, petang dah bole amik yerr…

Ops!! Nak ordee jugak? Meh roger Ellie ;) ;);)
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

KELAS HOMEMADE ICE CREAM CAKE

image

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 23 MEI 2015 (sabtu)
Masa: 10.00am – 1.30pm
Yuran: RM250
** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji kek saiz 6″

Cara daftar, SMS/Whatsapp ke 0194774566: NAMA/ICECREAM/23 MEI

Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi