JADUAL KELAS BAKE & DECO TERKINI

PUFF PASTRY CLASS!!!
CREAM HORN sana sini viral!
Ada macam2 versi termasuklah versi instant. Tapi tak tahan lama dan mudah lemau.

Kita datangkan tenaga pengajar, Puan Farhana Arabain yang akan ajarkan
– homemade puff pastry. Bukan ready made beli kat kedai
– baliness cream filling & BONUS choc filling
– tips dan teknik bikin cream horn yg crunchy
– digandingkan dengan chicken pie nak buat frozen pun bole!
– dari semua teknik dan resipi boleh hasilkan pelbagai puff pastry lain ie. Sardine puff, banana puff & curry puff 😍😍😍

PUFF PASTRY: CREAM HORN & CHICKEN PIE
Tenaga Pengajar: Puan Farhana Arabain
Tarikh: 3 NOV 2018 (Sabtu)
Masa: 10am – 2pm
Yuran: RM200IMG_20181023_112541_523

CAKE DECORATING CLASS FOR BEGINNERS
Tarikh: 10 November 2018 (Sabtu)
Masa: 10am – 4pm
Yuran: RM270 (ex-student RM250)
* lunch disediakan
* terhad 6 orang peserta sahaja
* tarikh akhir pendaftaran pada 31 October 2018 & deposit RM50

APA YANG AKAN DIPELAJARI?
πŸ‘‰ cara potong kek, filling & crumb coat.
πŸ‘‰ cara bancuh buttercream, mewarna dan menyimpan.
πŸ‘‰ cara mudah salut kek dengan buttercream.
πŸ‘‰ Pelbagai jenis deko dengan pelbagai jenis nozel dan teknik
πŸ‘‰ cara betul penggunaan edible image
πŸ‘‰ tips dan teknik serta do & don’t
πŸ‘‰ peserta akan deko dan bawa pulang sebiji kek
πŸ‘‰ tidak diajar cara memasak kek
πŸ‘‰ sesuai utk yg ada asas pembuatan kek

IMG_20181028_072148_477

Kek cantik! Kek sedap! Kek comel!
Senang jamu tetamu dah siap potong 100pcs!Musim kahwin bakal tiba.. suka buat ni. Ramai tetamu bole merasa πŸ˜‹πŸ˜

BUFFET SLICE CAKES
Tarikh: 11 November 2018 (Ahad)
Masa: 12.30pm – 5.00pm
Yuran: RM180
Pelajari 3 jenis kek:
πŸ‘‰ Vanilla Blueberry
πŸ‘‰ Pinky Strawberry
πŸ‘‰ Choc Oreo
πŸ‘‰ BONUS RESIPI: 2 jenis kek

Juga pelajari
πŸ‘‰ Buttercream yg mudah & sedap
πŸ‘‰ Teknik potongan 100pcs
πŸ‘‰ Cara mendeko
πŸ‘‰ Cara packing dan penyimpanan
πŸ‘‰ Tips untuk menjadikan kek premium

IMG_20181025_133343_416

Yang meleleh dan mengiurkan dengan tart shell yang rangup dan filling yang menjejes – Hokkaido Cheese Tart dan Mousse Choc yang lembut dan penuh rasa – Pecan Mousse Cream Puff. Antara hot selling!!!

KELAS HOKKAIDO CHEESE TART & PECAN MOUSSE CREAM PUFF
Instructor: Puan Farhana @ Heaven Taste
Tarikh: 17/11/2018 (Sabtu)
Masa: 12.30pm – 5pm
Yuran: RM 200
– group hands on
20181101_071700_0001

Yang sentiasa jadi pilihan dan tak lapuk dek zaman walau macam2 dessert viral baru menderu…!

VARIETY TARTLET CLASS
Tarikh: 18 November 2018 (Ahad)
Masa: 12.30pm – 5pm
Yuran: RM180

Pelajari secara hands-on
πŸ‘‰ Tart Shell Rangup
πŸ‘‰ Cheese Tart Gebu
πŸ‘‰ Fruit Tart Menawan
πŸ‘‰ Choc Tart Crunchy

20181101_071855_0001

Untuk mendaftar kelas, klik whatsapp www.wasap.my/60194774566

PERSONAL CLASS:

  • Personal class hanya boleh dibuat pada hari Isnin, selasa & rabu sahaja.
  • Minimum Β yuran RM300 dalam 1 hari (6 jam max) bole mix n match modules
  • Diskaun sebanyak 10% diberikan untuk kelas personal yang berjumlah melebihi RM800
  • Kelas adalah secara fully hands on dan akan bawa pulang semua hasil yang dibuat.

Comments

No one has said anything yet.

Comments are closed.