Archive for September, 2017

MINI PAVLOVA

Sarang Mini Pavlova Cekelet
Hok ni belum bako lagi…
Esok nak jamu peserta kelas brownies & blondies.. Eh! Ada kosong lagi kelas ni πŸ‘‡

BROWNIES & BLONDIES
Tarikh: 1 OKTOBER 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM250 (Normal RM300)
πŸ‘‰ Choc Cheese Brownies
πŸ‘‰ Almond Salted Caramel Brownies
πŸ‘‰ Red Velvet Choc Cheese Brownies
πŸ‘‰ Choc Walnut Congo Bars
πŸ‘‰ Butterscotch Blondies

Daftar klik www.wasap.my/60194774566
Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

BREAD PUDDING

Selain dari sarapan, mulakan pagi anda dengan senyuman… πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

Cheesy Bread Butter Pudding with Vanilla Creamy Sauce.. pilihan kita makan sejuk2. Encik somi suka suam2. Bekas aluminium foil mcm ni, masuk microwave, tekan ‘defrost’ 1 minit… ✌✌✌

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

SWEET BIRTHDAY CAKE FOR GIRL

Kadang-kadang hidup ni penuh dgn rusuhan dlm hati. Seorg sahabat kata, jgn sibuk fikirkan apa org kata, sibukkan mcm mana nak baguskan diri sendiri sudah lah…

8inci kek span vanilla dilapis dgn coklat ganache dan diselimut dgn buttercream serta curahan manja coklat ganache. Yang simple2 asal sweet2 katanya…. sweet ke ni? πŸ˜™

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

MINI PAVLOVA & BABY HOKKAIDO

Harini buat fast sale combo mini pavlova & baby hokkaido… Alhamdullilah semua sold out. Hari ujan ni.. petang2 nanti cust mai pickup, balik makan sedap arrr kan.. layan cuaca lepas ujan sambil ngap! πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

CUPCAKES

VANILLA CHOC CHIP CUPCAKES
Saja buat extra 25pcs arini dan iklan kat geng fast sale.. Alhamdullilah ada yg melamar πŸ˜—πŸ˜— terima kasih πŸ€—πŸ€—

Nak belajar buat cupcakes & buttercream dan cara deco simple2 suwit2 dgn harga RM30 tak? πŸ˜™πŸ˜™

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

CREAM PUFF

100pcs Cream Puff Vanilla Creamy Custard siap!!! Utk 3 org customer ni.. yg sorg tu cara order dia “saya nak order benda yg bulat2, montok2, gebu2 dalam ada krim2, lembut2 cair dimulut nikmat sangat” πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… customer yg cakap.. bukan hakak cakap.. hakak mengiya kan jer.. πŸ€—πŸ€—πŸ€—

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

CARTOON DRAWING ON CAKE

Kelas Cartoon Drawing on Cake 16/9/2017
Alhamdullilah … tak pandai melukis pun takpe. Ellie ajarkan teknik nya.. siap dengan cara mewarna. πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™ terima kasih semua yg hadir…

Next class dah open for registration ya. Kalai ada anak2 umur 13 tahun ke atas nak join pun bole.. ❀❀❀

KELAS CARTOON DRAWING ON BUTTERCREAM CAKE
Tarikh: 8 Oct 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM120

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566/

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

RED VELVET CUPCAKES

Tempahan hari ni Ellie buat Moist Red Velvet Cream Cheese Cupcakes dari return customer. Alhamdullilah …

Red velvet ni sedap di makan bila ada tambahan sedikit coklat. Ellie guna hazelnut choc.. waahh!! Lagi yummy… kenal ke hazelnut choc tu? Cuba tengok botol NUTELLA. Pasti jumpa perkataan tu πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™

Utk cream cheese sudah semestinya philadelphia pilihan Ellie .. walaupun harganya mahal tapi lebih sedap, tekstur cantik dan mudah handle.

Nak tempah bole klik utk whatsapp Ellie yaa πŸ€—πŸ€—πŸ€—

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

KELAS DRAWINGΒ ON CAKE

Tak perlu pandai melukis. Kita ajarkan teknik yg simple! Last daftar pada khamis 14/9/2017 ya.. kelas ni fully hands on. Buat sorang sebiji kek.. bawa balik sebiji kek tu sekali ngan ilmu2nya… ❀❀❀

** Gambar bawah ni dibuat oleh peserta kelas terdahulu. Semuanya 1st time melukis dan mewarna.. ❀❀❀

KELAS CARTOON DRAWING ON BUTTERCREAM CAKE
Tarikh: 16 Sept 2017 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM120

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566/

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

SUPERHERO THEME CAKE

3D Moist Choc Cake with Choc Buttercream Filling + Vanilla Buttercream Frosting + Super Hero Edible image + Gumpaste wording & deco

Total bekerja dgn kek ni dari mula bake, chill, deko, chill, deko, chill, deko… 7 jam!!!! Kalo kek bulat biasa bole siap 10 biji dah ni πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Alhamdullilah … puas ati hakak.. lega rasa hati bila customer kasi feedback! Arigato gozaimasu. Mōichido chΕ«mon shite kudasai πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… (hakak taktau betul ke tak ni, google translate yang ajau)

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

#KekHariJadi
#KekSuperhero