Archive for May, 2017

KEK HARI GURU

CHALK BOARD CAKE lagi… terinspirasi dengan kek hari guru #SEMESTI, kali ni sekolah lain pula.. hari tu lebih 35kg. Yang ni comel skit, tapi berat menjangkau 10kg juga weiii… 😗😗😗

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***NO DELIVERY SERVICE***

PRIVATE BAKING CLASS

#throwback
Ms Jothi dari JB amik private class pada 23/5/2017. Sebulan awal dah booking.. semua hands on bermula dari timbang bahan sampai deco. Happy betul dia dapat belajar resipi baru dan teknik serta tips yg berkoyan2 kita kasi.
👉 Victoria sandwich cake with strawberry compote & swiss meringue buttercream
👉 Balckforest cheese cake
👉 Double choc oreo cheese cake
👉 Baked mango cheese cake

Terima kasih! All the best ya… 😙😙

Nak request private class bulab puasa ni pun bole. Www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan

CREAM PUFF & CHOC ECLAIR

KELAS CREAM PUFF & CHOC ECLAIR ~ 20/5/2017
Berdua aje arini. Alhamdullilah bukan main montok gebu hasilnya harini. Yg sorg tu kata mmg dah biasa buat cream puff tp kdg menjadi kdg leper tak dpt gebu cmni. Krim pula pakai telur aje. Yg ni vanilla creamy custard memanggg ohsem! Bulan pose ni nak berjual buat pack kecik2 katanya. InsyaAllah org terliur tgk tu… 😗😗😗

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

HOKKAIDO CUPCAKES

KELAS HOKKAIDO CUPCAKES
Semangat depa haaa.. dah tau teknik nak wat jual ribu2 raya ni.. kita kasi cukup2 segala ilmu dan teknik. InsyaAllah buat mudah jer.. orang suka ni… terima kasi uols! 2 bulan tak buat kelas. Kaget hakak 💁💁

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

CHALK BOARD CAKE

Kerana tertawan dengan kek ni, InsyaAllah minggu depan sebiji lagi kek begini untuk sambutan hari guru sekolah lain pula..

#throwback
CHALK BOARD CAKE untuk SM Sains Teluk Intan bersempena sambutan Hari Guru pada 16 MEI 2017
36inci X 24inci
Moist choc cake + choc filling + buttercream + custom edible image
Weight 35kg++

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

BABY HOKKAIDO

100pcs BABY HOKKAIDO CUPCAKES
Customer ni dah order banyakkkk kali.. kejap aje buat ni. Tu yg raya tahun lps bole jual lebih 2000pcs.. esok sabtu ada kelas ni saya bisik2kan cara dan tips nya… eh! Krim dpt tu mcm eskrem vanilla mcd tau! 😗

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***NO DELIVERY SERVICE***

MARBLE CAKES

Neopolitan Marble Cake & Orange Choc Marble Cake.. sat lagi masuk oven semerbak laah bau dia… dah macam nak raya dah ni.. amik bau dulu..😎😎 Online Class module ni tengah hangat tau… Untuk pertanyaan dan pendaftaran kelas online, whatsapp Cik Syairah www.wasap.my/+60132634457

❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤
Online & Offline Baking & Deco Class
By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my

NEOPOLITAN MARBLE CAKE

Masih dalam oven pun dah semerbak bau!
Size 9″ berat 1kg++
Lembut, gebu, moist, ada rasa strawberry, choc & vanilla. Ada online class juga untuk ni. Bukan jenis ni aje, ada 2 jenis marble cakes juga dlm kelaa tu. Customer dah mula tempah untuk Raya dah ni…

Untuk pertanyaan dan pendaftaran kelas online, whatsapp Cik Syairah www.wasap.my/+60132634457

Utk tempahan, Whatsapp Ellie www.wasap.my/60194774566

❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤
Online & Offline Baking & Deco Class
By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my

CREAM PUFF GEBU

CREAM PUFF gebu, montok, krim bak eskrem bukan krim biasa2 kastard telur. Kegemaran ramai ni…! Kelas esok masih ada slot ya..

KELAS CREAM PUFF + ECLAIR
Tarikh: 20 Mei 2017 (Sabtu)
Masa: 12.30pm – 4.30pm
Yuran: RM150 (Normal RM200)

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566: NAMA/PUFF/20 Mei

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan

HOKKAIDO CUPCAKES

HOKKAIDO CUPCAKES
Lembut, gebu dengan krim bak eskrem! Bole frozen berbulan2 tetap lembut! Saya nak ajarkan sekali untuk jualan ribu2 biji mcm saya buat raya tahun lepas!

KELAS HOKKAIDO CUPCAKES
** dengan 2 jenis resipi
Tarikh: 20 MEI 2017 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 11.30am
Yuran: RM120 (ex-student RM100)

Cara daftar WhatsApp ke 0194774566: NAMA/HOKKAIDO/20 MEI

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.