Archive for October, 2016

KELAS RED VELVET ~ 29/10/2016

KELAS SUPER MOIST REV VELVET CAKE WITH CREAM CHEESE ~ 29/10/2016

Alhamdullilah … peserta arini semua manis2, sopan2, diam2 aje… 😉😉😉 kami belajar buat 2 style; one whole round cake & square slice cake. Dalam kelas banyak yg akan dipelajari bukan hanya cerita masuk gula masuk telur bakar, salut… tadaaaa dah siap! NO! Saya terangkan satu persatu setiap jenis bahan, loyang, oven, kotak mcm mana, apa tu oil base, apa tu double action baking powder, apa beza whipping cream… eh! Banyak la.. kalo kelas 3 jam, 2 jam tu memang mcm2 saya ceritakan, ajarkan.. biar kasi paham betul2. 😉😉😉
Okai, next class:

KELAS SUPER MOIST RED VELVET CAKE WITH CREAM CHEESE
Tarikh: 12 NOV 2016 (sabtu)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM100

Cara Daftar WhatsApp ke 0194774566:

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KEK TEMA HOT WHEELS


Hati panas…
Masa minta baik2, kita bagi pun baik2. Bila sampai masa utk pulangkan, sepi. Berkali2 tanya, sepi juga, bunyi cengkerik pun takde. Bila kita gasak sikit, kita pula disekolahkan minta sabar. Sabar tu bole, tapi kene la berbunyi baik2 sikit bila kita dah tanya kan.. mudah je kot sebenarnya. Jangan di sagat hati ni, nanti terguris kepercayaan..

Okai.. abis dah ngomel…

Ni kek bulan September aritu
8″ Rainbow Butter Cake with Fresh Cream & Edible Image. Berat kek dalam 2.5kg juga laa..

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

MUSLIMAH DOLL CAKE


Selongkar lagi! Jumpa lagi gambar doll cake yg tak di upload! Project 1 Nov 2015
3D Muslimah Doll Cake
Moist choc cake
Buttercream Frosting + Choc filling + Fondant Name

Aduh!!! Rindunya nak buat doll cake!

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KELAS STEAM BUTTERCREAM CAKE


Sangat jarang buat kelas ni. Maka amik la peluang ni ye pada yg nak tambah ilmu dan skill. Teknik steam buttercream ni bukan hanya utk kek hantaran atau perkahwinan. Apa2 kek pun boleh. Smooth licin mcm fondant tapi lembut sedap berkrim. Saya ajarkan juga buat bunga ros kampung eheheheheh, bunga fantasi dan teknik embroidery. BONUS saya ajarkan teknik air brushing utk kasi kilat dan nampak exclusive walaupun deko simple je ✌✌✌ 😉😉😉

KELAS STEAM BUTTERCREAM CAKE
**BONUS: Teknik Air Brushing
Tarikh: 19 NOVEMBER 2016 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM300
**fully hands on

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 NAMA/DRAWING/19 NOV

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

PROMOSI CUPCAKES


PROMOSI! PROMOSI! PROMOSI!
Memandangkan stok edible image sofea the first & boboiboy berlambak2, maka saya nak buat promosi:
👉 25pcs S Size Vanilla Choc Chip Cupcakes with Buttercream dgn pilihan edible image Sofia The First ATAU Boboiboy ~ RM60 (normal price: RM70) ~ simple deco

** promosi berlangsung selagi stok edible image masih ada
** tempahan dibuat atleast 5 hari awal
** tempahan melalui whatsapp 0194774566
** self pickup di Tmn tropika, Sg tangkas, Near komuter ukm bangi
** delivery guna runner with delivery charge

Kepoh2 lah kat jiran sebelah, kawan2 & adik beradik yaaa.. 😉😉😉

PRINCESA ELSA DOLL CAKE


Another Elsa Doll Cake yang tercicir nak upload! Project December 2015!

3D Elsa Cake
Choc Mud Cake with Choc filling & Buttercream Frosting
Fondant plaque name

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

ELSA DOLL CAKE

3D Elsa Cake
Moist Choc Cake + Choc Filling + Buttercream + Fondant Cut Out

NUTTY FRUITY CHOC TART


Alhamdullilah … customer happy puas ati.. 200pcs Nutty Fruity Choc Tart sempena anniversary perkahwinan belanja kawan2… ✌✌✌ 😉😉😉

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KEK HARI JADI


Kek hari jadi untuk si jelita.

8″ round super moist red velver cake

BABY HOKKAIDO


BABY HOKKAIDO..
Tempahan yang tak surut2. Raya Aidil Fitri lepas lebih 2ribu biji dijual. Yg pernah beli akan order lagi. Antara dessert yg mudah dibuat, sedap lembut gebu filling yg nyaman sejuk bak ice cream creamy nya dan bole di frozen kan.. sangat2 sesuai utk segala jenis majlis.

KELAS HOKKAIDO CUPCAKES
** dua jenis hokkaido & 2 jenis filling
Tarikh: 8 NOV 2016 (Selasa)
Masa: 2.30pm – 5.00pm
Yuran: RM80 (ex-student RM60)

Cara daftar WhatsApp ke 0194774566: NAMA/HOKKAIDO/8 NOV

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.