Viewing ‘Cake – Anniversary’ Category

KEK TEMA ELMO

Assignment pagi sabtu, melukis elmo dengan senyumannya yg sangat lebar.. Semoga hari kita arini indah dan dipermudahkan.. ❤❤❤

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

HEAVENLY CHOC CAKE


HEAVENLY CHOC CAKE
Absolutely for Choc & Cake lovers!!
Dengan mousse choc & grated choc as filling, hard choc ganache as coating, tekstur kek pula, so dense, sedikit chewy tapi ada kelembutan tersembunyi… Eh! Terasa nak buat promo small size lah kek ni.. ❤❤❤

BIG CELEBRATION CAKE


Sangat mudah deal dengan customer ni. Very fast n efficient! Pickup pun tepat2 masa.. terima kasih memudahkan urusniaga ni 😉😉😉

14″ x 9″ rectangle
Choc Sponge Cake
Fresh Fruit Filling
Soft Buttercream
Custom Edible Image
Flowery Decorations

KEK UNTUK SAMBUTAN TAHUN BARU 2017


2017 bakal menjelang..
3 biji 12″ Choc Sponge Cake + Fruit Filling + Fresh Cream for Celcom

HEAVENLY CHOC CAKE

Hujan sepanjang malam, sejuk nau nau gigil sampai ke tulang!

HEAVENLY CHOC CAKE
Taktau nak habaq. Sedap lain macam dia ni. Lagi lama simpan dalam chiller, makin mengaum rasa teksturnya.

Yang ni deco suwit2 bunga2 taman sempena sambutan ulang tahun kelahiran 2 orang adik beradik kembar, surprise party katanya.

Pada yg pernah attend kelas saya, 11 Dec ni saya ada buat kelas demo kek ni. Saya ajarkan juga hard choc ganache coating ni.

Saya jemput pada yg pernah attend mana2 kelas saya, dari zaman dodulu sampai laa ni, meh Whatsapp 0194774566 utk info lanjut.

STEAM BUTTERCREAM CAKE ~ KEK HANTARAN


#throwback
KEK HANTARAN ~ STEAM BUTTERCREAM
Seriously saya sangat suka buat kek guna teknik steam buttercream ni. Rupa licin bak fondant, tapi lembut je sebenarnya dan sedap tak manis berdengung mcm fondant.

Deal dgn customer ni sangat mudah! Order dua biji kek semua sama beza tema warna aje. Simple dgn bunga sugarpaste ready made. Lepas tu tembak dgn air brush pula kasi kilat.. alahai! Suka! Suka! Suka! 😉😉😉

#syoksendiri
#mintamaap

KEK HANTARAN


Simple rossette dgn tema warna yg sentiasa sedondon memikat

ORANGE BUTTER CAKE


ORANGE BUTTER CAKE WITH CHOC GANACHE

Buat kek oren memang perlu guna fresh orange. Sagat sekali orange zest. Untuk dapatkan kek butter yg moist, masukkan susu pekat, itu lah ejen pelembut mcm Downy 😉😉😉

MARBLE CAKE


8″ Hazelnut Choc Marble Cake + edible image + Fresh strawberry + Choc candy

KEK HANTARAN


Kek tunang.. kek kahwin… kek birthday.. semua pun bole guna pakai deko sebegini.. nampak shining2 blink2 tu? Hasil dari air brush ✌✌✌ 😉😉😉