Viewing ‘Cake – Anniversary’ Category

KEK HARI GURU

#throwback
Kek sempena Sambutan Hari Guru Smart Reader Tadris Taman Tropika.
10″ Double Flavour Strawberry & Vanilla Spinge Cake + Choc Filling + Fresh Cream + Custom Edible Image

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***NO DELIVERY SERVICE***

BAKING TIME

Tugasan baking harini: 6 adunan moist choc cake utk 3 loyang saiz 12″ + 2 adunan red velvet cake utk 1 loyang 10″ + 2 biji kek pisang harum. Semoga mood mem’baking capai tahap 100% Amin…

Uols tau dak hakak ada Insta? kekcawan.com.my
Eh! FB Page pun ada gak: kekcawan.com.my
Mohon ziarah dan like la yerπŸ˜—

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***NO DELIVERY SERVICE***

Light Blue & Pink Wedding Cake

My 1st wedding cake for 2017
Orang lain dah berpuluh wedding cake buat. Ehehehhe… Bawah 8″ Moist Choc Cake & atas pula Vanilla Butter Cake. Tinggi keseluruhan hampir mencecah 12inci, berat 6kg. Custom cake topper tempah dari Mohamad Nazri Terima kasih Puan Aisyah ❀❀❀

Looking for more wedding cake to make.. meh lah order2 riki2 saya πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***NO DELIVERY SERVICE***

KEK HANTARAN

Moist Red Velvet Cake with Cream Cheese
Custom made peony & air brushing kasi kilat. Untuk hantaran katanya…

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

KEK TEMA ELMO

Assignment pagi sabtu, melukis elmo dengan senyumannya yg sangat lebar.. Semoga hari kita arini indah dan dipermudahkan.. ❀❀❀

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

HEAVENLY CHOC CAKE


HEAVENLY CHOC CAKE
Absolutely for Choc & Cake lovers!!
Dengan mousse choc & grated choc as filling, hard choc ganache as coating, tekstur kek pula, so dense, sedikit chewy tapi ada kelembutan tersembunyi… Eh! Terasa nak buat promo small size lah kek ni.. ❀❀❀

BIG CELEBRATION CAKE


Sangat mudah deal dengan customer ni. Very fast n efficient! Pickup pun tepat2 masa.. terima kasih memudahkan urusniaga ni πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

14″ x 9″ rectangle
Choc Sponge Cake
Fresh Fruit Filling
Soft Buttercream
Custom Edible Image
Flowery Decorations

KEK UNTUK SAMBUTAN TAHUN BARU 2017


2017 bakal menjelang..
3 biji 12″ Choc Sponge Cake + Fruit Filling + Fresh Cream for Celcom

HEAVENLY CHOC CAKE

Hujan sepanjang malam, sejuk nau nau gigil sampai ke tulang!

HEAVENLY CHOC CAKE
Taktau nak habaq. Sedap lain macam dia ni. Lagi lama simpan dalam chiller, makin mengaum rasa teksturnya.

Yang ni deco suwit2 bunga2 taman sempena sambutan ulang tahun kelahiran 2 orang adik beradik kembar, surprise party katanya.

Pada yg pernah attend kelas saya, 11 Dec ni saya ada buat kelas demo kek ni. Saya ajarkan juga hard choc ganache coating ni.

Saya jemput pada yg pernah attend mana2 kelas saya, dari zaman dodulu sampai laa ni, meh Whatsapp 0194774566 utk info lanjut.

STEAM BUTTERCREAM CAKE ~ KEK HANTARAN


#throwback
KEK HANTARAN ~ STEAM BUTTERCREAM
Seriously saya sangat suka buat kek guna teknik steam buttercream ni. Rupa licin bak fondant, tapi lembut je sebenarnya dan sedap tak manis berdengung mcm fondant.

Deal dgn customer ni sangat mudah! Order dua biji kek semua sama beza tema warna aje. Simple dgn bunga sugarpaste ready made. Lepas tu tembak dgn air brush pula kasi kilat.. alahai! Suka! Suka! Suka! πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

#syoksendiri
#mintamaap