Viewing ‘Cake – Ice Cream’ Category

ICE CREAM CAKE

#throwback kelas homemade butterscotch ice cream cake. Hasil dari 4 org peserta semalam. Ngiur kan eh…! 😙😙😙

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

BUTTERSCOTH ICE CREAM CAKE

Siap dah Homemade Ice Cream Cake…
Ellie suka buat kelas ni.. seronok tgk peserta yg pertama kali menyalut kek pun dapat buat secantik gini! 😙😙😙 sebiji kek bawak balik, anak tak ramai.. bole ajak anak jiran skali join makan haa 🤗🤗🤗

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

KELAS KEK ICE CREAM

#throwback kelas HOMEMADE ICE CREAM CAKE yang lepas. Masing2 buat kek sendiri.. manyakkk seronok woo!!!

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 12 Ogos 2017 (sabtu)
Masa: 9.00am – 1.00pm
Yuran: RM250

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk & cheezy
** belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

HOMEMADE ICE CREAM

HOMEMADE STRAWBERRY ICE CREAM CAKE
Utk dibuat kek aiskrim… slurpppp!!! 😗😗😗
Nak belajar buat tak? Klik www.wasap.my/60194774566 🤗🤗🤗

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***SORRY, NO DELIVERY SERVICE***

KEK AISKRIM

Awal subuh kita mula bikin Ice Cream Cake! Yg ni customer pilih kek coklat & eskrem strawberry.. wallaaa!!! Choc & strawberry tu kan kombinasi yg sgt serasi ❤❤❤

Nak belajar buat ice cream cake tak? Buat dan bawa balik sebiji kek tau!

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 12 Ogos 2017 (sabtu)
Masa: 9.00am – 1.00pm
Yuran: RM250

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk & cheezy
** belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

PROMO FEBRUARY 2017

PROMO FEBRUARY 2017
6″ Milo Choc Latte Ice Cream Cake
Sesuai utk 5-6 orang
Harga promo: RM50

👉 tempah awal atleast 3 hari
👉 whatsapp 0194774566 utk tempahan
👉 self pickup sahaja

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

HOMEMADE ICE CREAM CAKE

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
Boleh pilih nak cake flavour apa
Bole pilih ice cream flavour apa
Bole pilih nak add on apa kat dalam ice cream; kekacang ke, shredded choc ke, choc chunk ke, milo ke, oreo ke, fresh strawberry ke, apa2 ke..
Bole pilih nak deco mcm mana pun; nak bunga2 ke, cekelat2 ke, edible image ke, apa2 pun bole…

Yang beraksi ni
8″ ICE CREAM CAKE
Vanilla Cake + Choc Ice Cream with Choc Chunk & Oreo Crunch + Deco with Choc Mirror Glaze & Assorted Choc Candy

Kelas? Ada……

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 4 FEB 2017 (sabtu)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM260

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk & cheezy
** belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake

Cara daftar, Whatsapp ke 0194774566: NAMA/ICECREAM/4 FEB

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

HOMEMADE ICE CREAM

HOMEMADE ICE CREAM
Choc flavour dibanjiri dengan oreo crunch & kit kat.

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

KEK ICE CREAM

Buat kek.. buat homemade ice cream… frosting.. deco… sebiji seorang… 😉😉😉 ✌✌✌

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 4 FEB 2017 (sabtu)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM260

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk & cheezy
** belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake

Cara daftar, Whatsapp ke 0194774566: NAMA/ICECREAM/4 FEB

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

HOMEMADE ICE CREAM CAKE


HOMEMADE ICE CREAM CAKE
Semakin menjadi pilihan customer. Selama ni saya hanya buat saiz 8″ sahaja. Memandangkan banyak juga permintaan nak kek ice cream yg lebih kecil, utk famili kecil, InsyaAllah bermula 2017 saya akan buat size 6″. Sesuai utk 4-5 orang.

Yang beraksi dalam gambar ni
8″ round Ice Cream Cake
Choc flavour cake + 2 layer – vanilla & choc homemade ice cream + deco with choc dripping + choc chunk + pretzel + simple wording topper

Berat anggaran 1.3kg
Kek ice cream ni besar. Tapi ringan. Macam ni 20 orang pun bole makan.