Viewing ‘Cake – Ice Cream’ Category

KEK ICE CREAM

Buat kek.. buat homemade ice cream… frosting.. deco… sebiji seorang… 😉😉😉 ✌✌✌

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 4 FEB 2017 (sabtu)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM260

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk & cheezy
** belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake

Cara daftar, Whatsapp ke 0194774566: NAMA/ICECREAM/4 FEB

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

HOMEMADE ICE CREAM CAKE


HOMEMADE ICE CREAM CAKE
Semakin menjadi pilihan customer. Selama ni saya hanya buat saiz 8″ sahaja. Memandangkan banyak juga permintaan nak kek ice cream yg lebih kecil, utk famili kecil, InsyaAllah bermula 2017 saya akan buat size 6″. Sesuai utk 4-5 orang.

Yang beraksi dalam gambar ni
8″ round Ice Cream Cake
Choc flavour cake + 2 layer – vanilla & choc homemade ice cream + deco with choc dripping + choc chunk + pretzel + simple wording topper

Berat anggaran 1.3kg
Kek ice cream ni besar. Tapi ringan. Macam ni 20 orang pun bole makan.

HOMEMADE ICE CREAM CAKE


Kadang Allah uji kita dengan diberinya kita pelbagai kebaikan, kesihatan, kebahagiaan, kejayaan… adakah kita sujud syukur padaNya? Acapkali bila kita di uji dengan sedikit musibah, kita meratap sujud mengadu padaNya. Adil kah kita? Layak kah kita?

Gambar hiasan: Butterscotch Homemade Ice Cream Cake with Banana & Caramelised Nuts filling (kalo tulis dlm borang, tak cukup ruang nama dia ni…)

HOMEMADE ICE CREAM CAKE CLASS ~ 10/12/2016


Alhamdullilah
Kelas Homemade Ice Cream Cake ~ 10/12/2016
Peserta belajar buat kek, ice cream, butterscotch sauce, caramelised nuts, diberi teknik & resipi utk buat pelbagai flavour dan filling ice cream, cara assemble, storage, salut kek, dripping dan deco serta banyak lagi tips… Happy faces dengan hasil masing2. Yang tiada dalam gambar, peserta juga dapat buat ice cream in mini cup! Lepas ni dah bole buat kek ice cream.. nak buat ice cream aje pun bole haaa…. InsyaAllah next class will be in February 2017

KEK AISKRIM @ ICE CREAM CAKE


#throwback

Customer ni siang keje, malam part time belajar. Lupa birthday anak esok harinya. Lewat malam whatsapp tanya any cake available. Alhamdullilah .. ada sebiji Almond Salted Caramel Ice Cream Cake size comel 6″ hasil demo masa kelas Ice Cream Cake. Tambah tulisan aje.. gembira si ibu, bersorak anak2! 😉😉😉

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KEK AISKRIM


ICE CREAM CAKE..
Bole pilih nak kek apa, ice cream apa dan deco mcm mana.. contohnya mcm yg ni customer order

8″ Ice cream cake
Cake: vanilla
Ice cream: Choc with Choc Chunk

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

ICE CREAM CAKE


BUTTERSCOTCH ICE CREAM CAKE IN DESSERT CUP… Haa yokkk dia dah jatuh chenta!!! Minggu depan nak wat assorted homemade ice cream ~ durian, manggo, choc oreo & banana toffee… yay!!! 😄😄😄

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

ICE CREAM CAKE


BANANA BUTTERSCOTCH ICE CREAM CAKE
Yang ni bukan saya buat. Peserta kelas harini yg buat… cantik kan? Kan? Kan? Mula2 nak salut cake bukan main menggelupur dia. Bila dah siap menawan, bukan main tak henti amik gambar…. 😄😄😄

KELAS ICE CREAM CAKE


Alhamdullilah kelas homemade ice cream cake selesai dgn awesome! Banyak yg dipelajari. Dlm kelas kami buat Banana Butterscotch Homemade Ice Cream Cake. Kami blaja juga buat caramelised nuts… dan BONUS arini kami buat Durian Ice Cream Cake in Dessert Cup… semerbak studio bau doyan!!! Uols semua memang awesome!!! All the very best!

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

IN ACTION

Sedang berlangsung.. kelas homemade ice cream cake…. lepas ni kita deco masing2 punya kek dan bawa baluk sorang sebiji kek… bole la jamu 6-7 orang kannn…. 😉😉😉 ✌✌✌