Viewing ‘Cake – Ice Cream’ Category

PROMO FEBRUARY 2017

PROMO FEBRUARY 2017
6″ Milo Choc Latte Ice Cream Cake
Sesuai utk 5-6 orang
Harga promo: RM50

👉 tempah awal atleast 3 hari
👉 whatsapp 0194774566 utk tempahan
👉 self pickup sahaja

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

HOMEMADE ICE CREAM CAKE

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
Boleh pilih nak cake flavour apa
Bole pilih ice cream flavour apa
Bole pilih nak add on apa kat dalam ice cream; kekacang ke, shredded choc ke, choc chunk ke, milo ke, oreo ke, fresh strawberry ke, apa2 ke..
Bole pilih nak deco mcm mana pun; nak bunga2 ke, cekelat2 ke, edible image ke, apa2 pun bole…

Yang beraksi ni
8″ ICE CREAM CAKE
Vanilla Cake + Choc Ice Cream with Choc Chunk & Oreo Crunch + Deco with Choc Mirror Glaze & Assorted Choc Candy

Kelas? Ada……

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 4 FEB 2017 (sabtu)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM260

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk & cheezy
** belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake

Cara daftar, Whatsapp ke 0194774566: NAMA/ICECREAM/4 FEB

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

HOMEMADE ICE CREAM

HOMEMADE ICE CREAM
Choc flavour dibanjiri dengan oreo crunch & kit kat.

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

KEK ICE CREAM

Buat kek.. buat homemade ice cream… frosting.. deco… sebiji seorang… 😉😉😉 ✌✌✌

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 4 FEB 2017 (sabtu)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM260

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk & cheezy
** belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake

Cara daftar, Whatsapp ke 0194774566: NAMA/ICECREAM/4 FEB

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

HOMEMADE ICE CREAM CAKE


HOMEMADE ICE CREAM CAKE
Semakin menjadi pilihan customer. Selama ni saya hanya buat saiz 8″ sahaja. Memandangkan banyak juga permintaan nak kek ice cream yg lebih kecil, utk famili kecil, InsyaAllah bermula 2017 saya akan buat size 6″. Sesuai utk 4-5 orang.

Yang beraksi dalam gambar ni
8″ round Ice Cream Cake
Choc flavour cake + 2 layer – vanilla & choc homemade ice cream + deco with choc dripping + choc chunk + pretzel + simple wording topper

Berat anggaran 1.3kg
Kek ice cream ni besar. Tapi ringan. Macam ni 20 orang pun bole makan.

HOMEMADE ICE CREAM CAKE


Kadang Allah uji kita dengan diberinya kita pelbagai kebaikan, kesihatan, kebahagiaan, kejayaan… adakah kita sujud syukur padaNya? Acapkali bila kita di uji dengan sedikit musibah, kita meratap sujud mengadu padaNya. Adil kah kita? Layak kah kita?

Gambar hiasan: Butterscotch Homemade Ice Cream Cake with Banana & Caramelised Nuts filling (kalo tulis dlm borang, tak cukup ruang nama dia ni…)

HOMEMADE ICE CREAM CAKE CLASS ~ 10/12/2016


Alhamdullilah
Kelas Homemade Ice Cream Cake ~ 10/12/2016
Peserta belajar buat kek, ice cream, butterscotch sauce, caramelised nuts, diberi teknik & resipi utk buat pelbagai flavour dan filling ice cream, cara assemble, storage, salut kek, dripping dan deco serta banyak lagi tips… Happy faces dengan hasil masing2. Yang tiada dalam gambar, peserta juga dapat buat ice cream in mini cup! Lepas ni dah bole buat kek ice cream.. nak buat ice cream aje pun bole haaa…. InsyaAllah next class will be in February 2017

KEK AISKRIM @ ICE CREAM CAKE


#throwback

Customer ni siang keje, malam part time belajar. Lupa birthday anak esok harinya. Lewat malam whatsapp tanya any cake available. Alhamdullilah .. ada sebiji Almond Salted Caramel Ice Cream Cake size comel 6″ hasil demo masa kelas Ice Cream Cake. Tambah tulisan aje.. gembira si ibu, bersorak anak2! 😉😉😉

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KEK AISKRIM


ICE CREAM CAKE..
Bole pilih nak kek apa, ice cream apa dan deco mcm mana.. contohnya mcm yg ni customer order

8″ Ice cream cake
Cake: vanilla
Ice cream: Choc with Choc Chunk

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

ICE CREAM CAKE


BUTTERSCOTCH ICE CREAM CAKE IN DESSERT CUP… Haa yokkk dia dah jatuh chenta!!! Minggu depan nak wat assorted homemade ice cream ~ durian, manggo, choc oreo & banana toffee… yay!!! 😄😄😄

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.