Viewing ‘Cake – Rainbow Butter Cake’ Category

KELAS DEMO RAINBOW CAKE – 22/9/2018

KELAS DEMO RAINBOW CAKE WITH CREAM CHEESE ~ 22/9/2018

Walaupun kelas demo, tapiiiiii kita belajar asas pembuatan kek juga. Bahan2 asas kek, teknik dan tips macam2. Cara bake, cara layer, cara dapatkan warna dan timbangan yang betul, cara buat cream cheese frosting yang bukan hanya sedap tapi stabil serta mudah dikendalikan. Tips untuk krim2 jenis lain juga saya berikan.😋😋

Rainbow di dalam.. rainbow di luar! Tips beberapa jenis dekorasi juga dipelajari. “Laaa mudah je” ada peserta yang tersenyum dan komen gitu. Yaaa.. bila kita tau teknik dan dapat tips yang betul, banyak benda yang nampak susah sebenarnya senang je. 😍😍

Terima kasih kepada semua yang hadir! Semoga dapat buat kek yang sentiasa jadi rebutan ni dengan lebih cantik lagi. Ikut betul2 resipi, teknik dan tips, InsyaAllah molek lah kejadiannya… 🤗🤗🤗

20180923_110213_0001

20180923_110246_0001

20180923_110304_000120180923_110428_0001

RAINBOW CAKE

20180917_202748_0001

20180918_100926_0001

RAINBOW CAKE
8″ Rainbow Cake + Strawberry Filling + Buttercream + Pastel Rainbow Deco + Fondant Wording

Customer order 2 biji kek yang sama sedondon. Saya saspek buat 2 majlis berlainan kot.. untung lah 2x birthday 😍

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

Weekend ni ada kelas yaaa… antara kek yang sentiasa jadi permintaan 😍

KELAS DEMO: RAINBOW CAKE CREAM CHEESE FROSTING
Tarikh: 22 SEPT 2018 (Sabtu)
Masa: 2.00pm – 5.00pm
Yuran: RM80

Pelajari resipi rainbow cake yang dense tapi moist, cara bake, cara layer, cara dapatkan warna dan timbangan yang betul, cara buat cream cheese frosting yang bukan hanya sedap tapi stabil serta mudah dikendalikan. Tips dan teknik untuk deko corak rainbow dan beberapa corak lain. Akan dibisikkan juga cara jualan dan banyak tips lain lagi. Walaupun kelas demo, peserta akan dapat banyak manfaat dan akan tetap bawa pulang kek yang dihasilkan.

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

KEK TEMA BARBIE

CYMERA_20180801_212852

Customer yang super easy. Laju aje order nya.. 😍😍😍

Customer pilih Kek 8″ rainbow cake + Blueberry cheese filling + Cream cheese frosting + custom edible image + rainbow layer deco

Striking gituuuuu… 😍😍😍

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

RAINBOW CAKE CLASS ~ 28/7/2018

20180728_140138_0001

20180728_154817_0001

20180728_155034_0001

20180728_154920_0001

Alhamdullilah …
Selesai kelas Demo Rainbow Cake with Cream Cheese harini.. punya sakan sampai lupa nak amik gambar group class. Ya ampun!

Terima kasih pada semua yang hadir. Semoga ilmu kita diberkati Allah swt.

Kelas esok, VARIETY TARTLET, masih bole join ya. Whatsapp ok.. 🤗

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

KEK TEMA ULTRAMAN

CYMERA_20180717_101802

KEK TEMA ULTRAMAN
Customer request kek saiz 8″ round rainbow cake + blueberry filling + cream cheese frosting + custom edible image. Berat kek 2kg++

Bila dibelah, maka terserlah lah pelangi nya 😍😋😍

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

INSIDE THE RAINBOW CAKE

AWESOME? 🙂

KEK TEMA TROLLS

CYMERA_20171101_095725
KEK TEMA TROLLS
Dah tgk lom cite ni? Comel sangat! Penuh dengan colour rainbow! Customer order kek Rainbow dgn strawberry filling dan salut dgn butter cream cheese. Berat bangat kek ni.. lebih 2.8kg walaupun saiz standard 8″

Terima kasih customer ❤❤❤

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)
#KekHariJadi #KekBirthday #KekBangi #KekKajang #PlsShare #KekTrolls #KekPelangi #RainbowCake

RAINBOW CAKE

KELAS RAINBOW CAKE WITH LEMON CREAM CHEESE ~ 9/9/2017

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

KELAS RAINBOW CAKE

KELAS RAINBOW CAKE WITH LEMON CREAM CHEESE ~ 9/9/2017
Alhamdullilah walaupun kelas demo, tapi pengisian yg padat. Bukan hanya resipi, tapi kongsikan sekali banyak teknik dan tip termasuklah cara mendeko, cara jual, cara berjimat segala 😙😙😙 terima kasih semua 4 orang yg hadir. Sembang santai pun topik menarik arini… 😙😙😙

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

RAINBOW CAKE