Viewing ‘Bake & Deco Classes’ Category

ART COMB CLASS

BASIC BUTTERCREAM FLOWERS & ART COMB
Tenaga Pengajar: Puan Ainie Syeema
Tarikh: 16 Sept 2017
Masa: 12.30pm – 5pm
Yuran: RM250
– Belajar membuat buttercream yang sedap stabil dan tahan lama.
– Belajar untuk melepa kek dari basic. Crumbcoat dan coat kek.
– Belajar melepa kek dengan kemas.
– Belajar mengenali apa itu cake comb.
– Belajar menghasilkan design dan corak diatas kek menggunakan cake comb.
– Design yang terhasil akan menambah nilai seni sebuah kek itu.
– Belajar basic border.
– Belajar menghasilkan 3 jenis bunga. Roses – Ribbon Roses & Ranunculus
– Belajar menggabungkan warna supaya warna yang dihasilkan lebih cantik dan tidak ‘mati’.
– Kelas diadakan secara fully hand on. Dan peserta akan pulang bawa sebiji kek 7inc yang siap dideco sendiri dari mula sampai akhir.
– Peralatan disediakan. Peserta cuma bawa apron dan turntable.
– Resepi buttercream dan kek akan diberikan.

Utk mendaftar, klik www.wasap.my/60194774566
Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

ONLINE CLASS PJJ BUTTERCREAM

Malam2 sebelum tido kita check homework peserta Online Class PJJ 5 Jenis Buttercream. Alhamdullilah .. ramai submit homework!! Ada yg baeu 1st time buat pun dah menjadi dan pandai lak deko2 ikut2 dari BONUS Dekorasi Kek yg Ellie kasi dlm kelas ❤❤❤

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
ONLINE CLASS PJJ 5 JENIS BUTTERCREAM
Sesuai untuk kek, cupcakes & roti.
FREE: Resipi Choc Buttercream + BONUS kenali nozel asas + BONUS beberapa teknik dekorasi mudah

YURAN HANYA RM30
YURAN HANYA RM30
YURAN HANYA RM30

APA YANG DISEDIAKAN
❤ Resipi yg lengkap
❤ Penerangan cara yang padat
❤ Video step by step
❤ Sendat dengan teknik, tips, idea & dekorasi
❤ Kelas yg santai dan mesra macam belajar depan mata!
❤ Belajar bila-bila masa, dimana2 aje
❤ Bole rujuk berulang kali
❤ Persoalan akan dijawab dan dibantu
❤ Ada aktiviti kelas dengan hadiah!
❤ Kelas yang penuh dengan homework hasil dari peserta2 lain juga!

CARA DAFTAR
Whatsapp Cik Syairah, Admin Class, Klik www.wasap.my/+60132634457

❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤
Online & In-House Baking & Deco Classes By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my
Website: www.kekcawan.com.my
Whatsapp: 019 4774 566

ONLINE CLASS PJJ: 5 JENIS BUTTERCREAM

Alhamdullilah … Online Class PJJ 5 Jenis Buttercream dengan rasminya dah dibuka. 🤗🤗🤗 siap sekali BONUS Belajar Deko Mudah!

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

Online Class PJJ: 5 JENIS BUTTERCREAM yg sesuai utk segala kek, cupcakes dan roti!
Yuran asal RM30

YURAN PROMO: RM10 ❤❤❤

Alang-alang tu baik grab COMBO BERBALOI ONLINE CLASS PJJ:
Asas pembuatan cupcakes + 5 Jenis Buttercream
Hanya RM30!!! ❤❤❤
PROMO Sehingga 12pm, 18/8/2017

Cara daftar
👉 Terus buat bayaran ke
Maybank: 164490025067
CIMB: 7012462839
Name: Ziana Ellieza Bt Darus
Email: deheart@gmail.com

👉 Whatsapp slip bayaran pada Cik Syairah. Klik www.wasap.my/+60132634457

😙😙😙😙😙

ICE CREAM CAKE

#throwback kelas homemade butterscotch ice cream cake. Hasil dari 4 org peserta semalam. Ngiur kan eh…! 😙😙😙

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

ONLINE CLASS: CHOC GANACHE

Proses Video Editing utk Online Class Asas Cupcakes. Yg ni saya kasi BONUS aje! Kira macam value added la kan 😙 Choc Ganache! Yippie!!

Yang belum join, yuran hanya RM20. lengkap segala video, teknik dan tips. Sampai ada yg dah join komen “terlalu lengkap sampai taktau nak tanya apa dah” 😅😅

Cun-cun lah untuk yg beginner nak berjinak2 baking tu 😙😙

Untuk pertanyaan dan pendaftaran kelas online, whatsapp Klik www.wasap.my/+60132634457

❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤
Online & Offline Baking & Deco Class
By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my

ASAS PEMBUATAN CUPCAKES

WORK IN PROGRESS
Online Class (PJJ) Asas Pembuatan Cupcakes
InsyaAllah 1-2 hari lagi akan siap.
Nak grab yuran RM10 tak? 🤗
Whatsapp PA Ellie cepat2
Klik www.wasap.my/+60132634457

❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤
Online & Offline Baking & Deco Class
By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my

#kelasbaking #onlineclass #kelaspjj #kelasmasak #bakingclass #pjjbakingclass
#kasitaukawankawan

BASIC CAKE DECO

Pandai buat kek tapi taktau nak salut kek apa lagi nak deko ya? Meh Ellie ajarkan..

KELAS BASIC BUTTERCREAM CAKE DECO
Tarikh: 19 Ogos 2017 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 4.00pm
Yuran: RM300

BASIC BUTTERCREAM CAKE DECO
👉 cara potong kek, filling, crumb coat, salut deko dan deko dgn pelbagai jenis nozel dan teknik
👉 cara bancuh buttercream, mewarna dan menyimpan
👉 cara betul penggunaan edible image
👉 tips dan teknik serta “do & don’t ”
👉 peserta akan deko dan bawa pulang sebiji kek
👉 tidak diajar cara memasak kek
👉 sesuai utk yg ada asas pembuatan kek

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

VARIETY TARTLET

Kelas ahad ni, kita belajar buat tarlet dari A-Z ok 😙😙😙

KELAS VARIETY TARTLETS
Tarikh: 13 OGOS 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM200

VARIETY TARTLET
1. Tart shell
2. Cheese tart
3. Fruit tart
4. Nutty fruity choc tart
5. Banoffee Tart

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

FRUIT TART

Pepagi isnin dah bercucuk tanam atas FRUIT TARTLET. Dua mingu berturut2 customer order. Jatuh chenta kot 😙😙😙

Nak order bole..
Nak belajar pun bole… 🤗🤗

KELAS VARIETY TARTLETS
Tarikh: 13 OGOS 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM200

VARIETY TARTLET
1. Tart shell
2. Cheese tart
3. Fruit tart
4. Nutty fruity choc tart
5. Banoffee Tart

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

BAKING CLASS