Viewing ‘Bake & Deco Classes’ Category

PRIVATE BAKING CLASS

#throwback
Ms Jothi dari JB amik private class pada 23/5/2017. Sebulan awal dah booking.. semua hands on bermula dari timbang bahan sampai deco. Happy betul dia dapat belajar resipi baru dan teknik serta tips yg berkoyan2 kita kasi.
πŸ‘‰ Victoria sandwich cake with strawberry compote & swiss meringue buttercream
πŸ‘‰ Balckforest cheese cake
πŸ‘‰ Double choc oreo cheese cake
πŸ‘‰ Baked mango cheese cake

Terima kasih! All the best ya… πŸ˜™πŸ˜™

Nak request private class bulab puasa ni pun bole. Www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan

CREAM PUFF & CHOC ECLAIR

KELAS CREAM PUFF & CHOC ECLAIR ~ 20/5/2017
Berdua aje arini. Alhamdullilah bukan main montok gebu hasilnya harini. Yg sorg tu kata mmg dah biasa buat cream puff tp kdg menjadi kdg leper tak dpt gebu cmni. Krim pula pakai telur aje. Yg ni vanilla creamy custard memanggg ohsem! Bulan pose ni nak berjual buat pack kecik2 katanya. InsyaAllah org terliur tgk tu… πŸ˜—πŸ˜—πŸ˜—

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

HOKKAIDO CUPCAKES

KELAS HOKKAIDO CUPCAKES
Semangat depa haaa.. dah tau teknik nak wat jual ribu2 raya ni.. kita kasi cukup2 segala ilmu dan teknik. InsyaAllah buat mudah jer.. orang suka ni… terima kasi uols! 2 bulan tak buat kelas. Kaget hakak πŸ’πŸ’

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

NEOPOLITAN MARBLE CAKE

Masih dalam oven pun dah semerbak bau!
Size 9″ berat 1kg++
Lembut, gebu, moist, ada rasa strawberry, choc & vanilla. Ada online class juga untuk ni. Bukan jenis ni aje, ada 2 jenis marble cakes juga dlm kelaa tu. Customer dah mula tempah untuk Raya dah ni…

Untuk pertanyaan dan pendaftaran kelas online, whatsapp Cik Syairah www.wasap.my/+60132634457

Utk tempahan, Whatsapp Ellie www.wasap.my/60194774566

❀❀❀ ❀❀❀ ❀❀❀
Online & Offline Baking & Deco Class
By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my

CREAM PUFF GEBU

CREAM PUFF gebu, montok, krim bak eskrem bukan krim biasa2 kastard telur. Kegemaran ramai ni…! Kelas esok masih ada slot ya..

KELAS CREAM PUFF + ECLAIR
Tarikh: 20 Mei 2017 (Sabtu)
Masa: 12.30pm – 4.30pm
Yuran: RM150 (Normal RM200)

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566: NAMA/PUFF/20 Mei

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan

HOKKAIDO CUPCAKES

HOKKAIDO CUPCAKES
Lembut, gebu dengan krim bak eskrem! Bole frozen berbulan2 tetap lembut! Saya nak ajarkan sekali untuk jualan ribu2 biji mcm saya buat raya tahun lepas!

KELAS HOKKAIDO CUPCAKES
** dengan 2 jenis resipi
Tarikh: 20 MEI 2017 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 11.30am
Yuran: RM120 (ex-student RM100)

Cara daftar WhatsApp ke 0194774566: NAMA/HOKKAIDO/20 MEI

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KELAS BAKING BULAN MEI

MENJELANG RAMADHAN saya bawakan kelas2 baking dengan yuran terbaik yg meruntun jiwa! Antara resipi terbaik dan jualan terhangat sepanjang tahun lagi2 pada Ramadhan & Syawal! Abang2.. boleh la belanja isteri2 tersayang. Jimat sikit belanja raya ni, bole buat jamuan sendiri.. boleh juga wat meniaga sikit2 dulu kan ❀❀❀ 

HOKKAIDO CUPCAKES
** dengan 2 jenis resipi
Tarikh: 20 MEI 2017 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 11.30am
Yuran: RM120 (ex-student RM100)
*** raya 2016 saya jual lebih 2,000 biji!

CREAM PUFF + ECLAIR
Tarikh: 20 Mei 2017 (Sabtu)
Masa: 12.30pm – 4.30pm
Yuran: RM150 (Normal RM200)
***Β customer dah rasa, customer ulang order!

BROWNIES & BLONDIES
Tarikh: 21 MEI 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM250 (Normal RM300)
πŸ‘‰ Choc Cheese Brownies
πŸ‘‰ Almond Salted Caramel Brownies
πŸ‘‰ Red Velvet Choc Cheese Brownies
πŸ‘‰ Choc Walnut Congo Bars
πŸ‘‰ Butterscotch Blondies
*** top selling sepanjang tahun!!!

Kelas selesa! Group hands on!Β 
Daftar cepat! Tempat terhad!Β 
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566

LOKASI KELAS: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)Β 

ONLINE CLASS: ANEKA KEK MARBLE

Meriah geng2 online class aneka kek marble buat homework! Yang dah berjual pun nampaknya dah mula overtime. Dengar ada yg dah open order utk raya.. hamboi! Mantop!!! ❀❀❀

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

ONLINE CLASS (PJJ): ANEKA KEK MARBLE
πŸ‘‰ Marble Neopolitan
πŸ‘‰ Marble Banana Choc
πŸ‘‰ Marble Coconut Pandan
πŸ‘‰ Marble Pancawarna
Yuran: RM80

Apa yang disediakan?
❀ Resipi & Cara dari mula hingga siap
❀ Video step by step
❀ Teknik & banyak tips sampingan
❀ Belajar sehingga dapat buat bila2 masa
❀ Q&A akan dijawab
❀ Cara memulakan perniagaan dari rumah
❀ ….. Dan banyakkkkkkk lagi! πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Untuk pertanyaan dan pendaftaran kelas online, whatsapp Cik Syairah www.wasap.my/+60132634457

❀❀❀ ❀❀❀ ❀❀❀
Online & Offline Baking & Deco Class
By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my

ONLINE CLASS

Penah tak buat atau makan Red Velvet tapi kering, keras.. kene masanya pahit lak! InsyaAllah resipi ni uols akan dapat Red Velvet yg lembut, lembap, wangi dan rasa red velvet yg sebenar!

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
ONLINE CLASS (PJJ) MOIST RED VRLCET CAKE WITH CREAM CHEESE
Yuran: RM150

Apa yang disediakan?
❀ Resipi & Cara dari mula hingga siap
❀ Video step by step
❀ Teknik & banyak tips sampingan
❀ Belajar sehingga dapat buat bila2 masa
❀ Q&A akan dijawab
❀ Cara memulakan perniagaan dari rumah
❀ ….. Dan banyakkkkkkk lagi! πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Untuk pertanyaan dan pendaftaran kelas online, whatsapp Cik Syairah www.wasap.my/+60132634457

❀❀❀ ❀❀❀ ❀❀❀
Online & Offline Baking & Deco Class
By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my

ONLINE CLASS

ONLINE CLASS (PJJ): ANEKA KEK MARBLE BY KEKCAWAN.COM.MY
πŸ‘‰ Marble Neopolitan
πŸ‘‰ Marble Banana Choc
πŸ‘‰ Marble Coconut Pandan
πŸ‘‰ Marble Pancawarna
Yuran: RM80
Merangkumi resipi, step by step, video, teknik, tips, bonus dan idea2 dekorasi serta banyak lagi…

Apa yang disediakan?
❀ Resipi & Cara dari mula hingga siap
❀ Video step by step
❀ Teknik & banyak tips sampingan
❀ Belajar sehingga dapat buat
❀ Q&A akan dijawab
❀ Cara memulakan perniagaan dari rumah
❀ ….. Dan banyakkkkkkk lagi! πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Untuk pertanyaan dan pendaftaran kelas online, whatsapp Cik Syairah www.wasap.my/+60132634457

❀❀❀ ❀❀❀ ❀❀❀
Online & Offline Baking & Deco Class
By Ellie Hj Darus
Fb Page: kekcawan.com.my
Insta: kekcawan.com.my