Viewing ‘Bake & Deco Class 2018’ Category

DECORATING CLASS ~ 10/11/2018

Masak kek pandai.. sedap lak tu šŸ˜‹ tapi bila part mendeko selalu tension! šŸ˜’ tak reti nak potong layer kek.. tak reti nak letak filling.. tak reti nak salut kek.. nak deko cantik2 lagi la tak reti.. puas tengok ikut kat youtube tu tapi hasil masih hampeh! šŸ˜–

Perlukan penerangan dan guide.. perlu tengok depan2 mata.. nak ada cikgu yang bole fokus kat kita sampai kita betul2 dapat deko sebiji kek yang cantik dan menarik!!! šŸ˜šŸ˜šŸ˜

CAKE DECORATING CLASS FOR BEGINNERS
Tarikh: 10 November 2018 (Sabtu)
Masa: 10am – 4pm
Yuran: RM270 (ex-student RM250)
* lunch disediakan
* terhad 6 orang peserta sahaja
* deposit RM50

APA YANG AKAN DIPELAJARI?
šŸ‘‰ cara potong kek, filling & crumb coat.
šŸ‘‰ cara bancuh buttercream, mewarna dan menyimpan.
šŸ‘‰ cara mudah salut kek dengan buttercream.
šŸ‘‰ Pelbagai jenis deko dengan pelbagai jenis nozel dan teknik
šŸ‘‰ cara betul penggunaan edible image
šŸ‘‰ tips dan teknik serta do & donā€™t
šŸ‘‰ peserta akan deko dan bawa pulang sebiji kek
šŸ‘‰ tidak diajar cara memasak kek
šŸ‘‰ sesuai utk yg ada asas pembuatan kek

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

BUFFET SLICE CAKES ~ 28/10/2018

CYMERA_20181029_063702

KELAS BUFFET SLICE CAKES (28/10/2018) Terima kasih semua yang hadir! šŸ˜šŸ˜šŸ˜ Next class pada 11/11/2018 yaa.. āœŒāœŒāœŒ

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

KELAS RAINBOW CAKE ~ 26/10/2018

20181027_211514_0001

Terima kasih uols semua yang super awesome join kelas demo rainbow cake with cream cheese harini (27/10/2018). Semoga bermanfaat dan cepat hanyar homework āœŒāœŒāœŒ

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

ONLINE CLASS PJJ

Yang join Online Class PJJ,
Tidak akan sesekali dibiarkan terkontang kanting. “After sale service” tetap ada sama ada di whatsapp mau pun di group. šŸ˜˜šŸ˜˜šŸ˜˜

11 JENIS ONLINE CLASS PJJ
1. Aneka Kek Marble
2. Kek Pisang Harum
3. Moist Red Velvet Cake with
4. Kudapan: Kurma Coklat Badam & Almond White Rocher
5. Pavlova & Mini Pavlova
6. Blackforest Cheese Cake
7. Asas Pembuatan Cupcakes
8. 5 Jenis Buttercream
9. Tutty Fruity Cream Dessert
10. Moist Cheezy Carrot Cake
11.Durian Creamy Cake

APA YANG DISEDIAKAN
ā¤ Kelas dalam Closed FB Group
ā¤ Resipi yg lengkap
ā¤ Penerangan yang padat dan terang
ā¤ Video step by step
ā¤ Sendat dengan teknik, tips, idea & dekorasi
ā¤ Kelas yg santai dan mesra macam belajar depan mata!
ā¤ Belajar bila-bila masa, dimana2 aje
ā¤ Bole rujuk berulang kali. Tiada expiry date
ā¤ Persoalan akan dijawab dan dibantu
ā¤ Ada aktiviti kelas dengan hadiah!
ā¤ Kelas yang penuh dengan homework hasil dari peserta2 sebagai inspirasi

Whatsapp www.wasap.my/+60132634457
Whatsapp www.wasap.my/+60132634457
Whatsapp www.wasap.my/+60132634457

Screenshot_20181011-170422_WhatsAppCYMERA_20181011_171004

KELAS BAKING & DECO

KELAS KEK & DESSERT
Belajar dari mengenali bahan sehingga siap. Hands on dari mengadun sehingga siap deko. Tips dan langkah permulaan untuk berniaga juga diberikan.

Kelas yang selesa juga peserta yang minimum agar lebih fokus. Lengkap dengan segala peralatan. Peserta hanya perlu bawa pen sahaja (kecuali kelas2 teknikal yg perlu bawa bbrp peralatan asas utk mendeko). Tempat yang berhawa dingin, mudah parking dan berdekatan dengan komuter.

Untuk jadual kelas berkumpulan dibuat pada hari sabtu dan ahad bole dapatkan di www.kekcawan.com.my

Untuk personal class atau small group class atas permintaan, dibuat pada hari selasa atau rabu sahaja.

Sebarang info contact:
WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

20181001_061949_0001

20180930_224707_0001

BUFFET SLICE CAKES

BUFFET SLICE CAKE
Kek yang sesuai utk jamuan! Takyah pening2 nak potong2. Saiz potongan pun sedang elok sekali ngap, takde la membazir kan…šŸ˜˜

Customer ni order utk kenduri kawen. 2 biji siap potong 100pcs each. Strawberry & Chocolate, antara flavour digemari ramai!!! šŸ˜‹

Bole pilih nak flavour utk kek dan filling. Nak kek vanilla filling blueberry ka.. nak kek oren filling choc ka… haa pilihhh pilihhhh…! šŸ˜‹

šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡
Taknak order.. nak belajar! Nak wat sndr! Nak wat jual! Yaayy…. laii.. laiii… kelas lambat lagi! Tapi dah ada yg dah booking seat! Daftar sebelum penuh yaaa.. nak dekat ujung tahun, banyak kenduri kendara nak dilayan ni. Bole promote! šŸ˜

KELAS BUFFET SLICE CAKES
Tarikh: 28 October 2018 (Ahad)
Masa: 12.30pm – 5.00pm
Yuran: RM180
Pelajari 3 jenis kek:
šŸ‘‰ Vanilla Blueberry
šŸ‘‰ Pinky Strawberry
šŸ‘‰ Choc Oreo
šŸ‘‰ BONUS RESIPI: 2 jenis kek

Juga pelajari
šŸ‘‰ Buttercream yg mudah & sedap
šŸ‘‰ Teknik potongan 100pcs
šŸ‘‰ Cara mendeko
šŸ‘‰ Cara packing dan penyimpanan
šŸ‘‰ Tips untuk menjadikan kek premium

** limit 6 orang peserta sahaja
** tarikh akhir pendaftaran pada 15/10/2018. Pendaftaran ditutup awal jika telah penuh
** deposit RM50

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)


20180925_180530_0001

20180925_180613_0001
IMG_20180925_181559_236

KELAS DEMO RAINBOW CAKE – 22/9/2018

KELAS DEMO RAINBOW CAKE WITH CREAM CHEESE ~ 22/9/2018

Walaupun kelas demo, tapiiiiii kita belajar asas pembuatan kek juga. Bahan2 asas kek, teknik dan tips macam2. Cara bake, cara layer, cara dapatkan warna dan timbangan yang betul, cara buat cream cheese frosting yang bukan hanya sedap tapi stabil serta mudah dikendalikan. Tips untuk krim2 jenis lain juga saya berikan.šŸ˜‹šŸ˜‹

Rainbow di dalam.. rainbow di luar! Tips beberapa jenis dekorasi juga dipelajari. “Laaa mudah je” ada peserta yang tersenyum dan komen gitu. Yaaa.. bila kita tau teknik dan dapat tips yang betul, banyak benda yang nampak susah sebenarnya senang je. šŸ˜šŸ˜

Terima kasih kepada semua yang hadir! Semoga dapat buat kek yang sentiasa jadi rebutan ni dengan lebih cantik lagi. Ikut betul2 resipi, teknik dan tips, InsyaAllah molek lah kejadiannya… šŸ¤—šŸ¤—šŸ¤—

20180923_110213_0001

20180923_110246_0001

20180923_110304_000120180923_110428_0001

RAINBOW CAKE

20180917_202748_0001

20180918_100926_0001

RAINBOW CAKE
8″ Rainbow Cake + Strawberry Filling + Buttercream + Pastel Rainbow Deco + Fondant Wording

Customer order 2 biji kek yang sama sedondon. Saya saspek buat 2 majlis berlainan kot.. untung lah 2x birthday šŸ˜

šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡šŸ‘‡

Weekend ni ada kelas yaaa… antara kek yang sentiasa jadi permintaan šŸ˜

KELAS DEMO: RAINBOW CAKE CREAM CHEESE FROSTING
Tarikh: 22 SEPT 2018 (Sabtu)
Masa: 2.00pm – 5.00pm
Yuran: RM80

Pelajari resipi rainbow cake yang dense tapi moist, cara bake, cara layer, cara dapatkan warna dan timbangan yang betul, cara buat cream cheese frosting yang bukan hanya sedap tapi stabil serta mudah dikendalikan. Tips dan teknik untuk deko corak rainbow dan beberapa corak lain. Akan dibisikkan juga cara jualan dan banyak tips lain lagi. Walaupun kelas demo, peserta akan dapat banyak manfaat dan akan tetap bawa pulang kek yang dihasilkan.

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

CAKE DECORATING CLASS FOR BEGINNER ~ 8/9/2018

Seharian sepi di alam maya…
Kusyuk mengajar kelas BASIC CAKE DECORATING CLASS FOE BEGINNER.
Seronok harini semua jenis tangan seni, fokus, terang hati!!!! Melepa kek hanya amik masa 15 minit aje! Sebagai beginner, 1st timer, kira dah hebat tu! Mulus, bersih, kemas!!! Time belajar deko pelbagai jenis nozel amik masa agak lama. Kasi dorang practise banyak2 sampai betul2 semegah! Alhamdullilah … hasil pun cantik. šŸ¤—šŸ¤—šŸ¤—šŸ˜˜šŸ˜˜šŸ˜˜

Sebelum balik, masing2 ditapaukan buttercream utk cepat2 practise lagi kat rumah. Biar lagi solid deko2 nya.. yay!!! šŸ˜šŸ˜šŸ˜

Terima kasih kpd semua peserta! ā¤ā¤ā¤

Next class InsyaAllah bulan Oktober. Boleh lah mula menabung yaaaa… āœŒāœŒāœŒ

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

IMG_20180908_225447_181

IMG_20180908_225447_179

IMG_20180908_225447_171

KELAS HOMEMADE ICE CREAM CAKE~ 1 SEPT 2018

KELAS HOMEMADE ICE CREAM CAKE
1 SEPTEMBER 2018

Terima kasih semua yang hadir!
Terima kasih yg datang jauh2 dari kedah, yg dari shah alam naik komuter dan yg dekat2 pun usaha dan sudi utk datang menuntut ilmu šŸ˜šŸ˜šŸ˜

Jadual kelas2 berikutnya bole intai di www.kekcawan.com.my yaaa šŸ¤—šŸ¤—šŸ¤—

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

IMG_20180901_163600_138

IMG_20180901_163600_139

IMG_20180901_163600_137

IMG_20180901_163600_140