Viewing ‘Bake & Deco Class 2016’ Category

KELAS TRIPLE PANDAN COCONUT CAKE WITH CUSTARD BUTTERCREAM ~ 17/12/2016


Terima kasih semua yg hadir.. last min 3 orang tak dapat hadir.. alahaii… InsyaAllah kelas module ni tahun 2017 saya ubah sikit style. Tunggu yaaaa…. ✌✌✌

KELAS TERAKHIR 2016!


Yang dipelajari dan dikongsikan hari ni:
👉 German Blackforest Cake
👉 Mango Mousse Cake
👉 Heavenly Choc Cake
👉 Soft Chewy Choc Cookies
👉 Assorted Choc Praline
👉 Lollichoc
👉 Cookies & Cream Choc

Selain dari macam2 teknik, tips, free resipi filling kek lain, free resipi buttercream simple, cara deko, bunga2an, choc glazing dripping, hard choc ganache dan eh! Macam2 lah…. ✌✌✌ 😉😉😉 TQVM uols!

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KELAS TERAKHIR 2016


Alhamdullilah …. kelas2 terakhir pada tahun ini. Dari 9am-6.15pm terima kasih semua yg hadir.

Terima kasih atas segala kepercayaan dan sokongan. Terima kasih atas ukhwah. Terima kasih atas kerjasama. Terima kasih atas perkongsian. Terima kasih atas segala tiap satu perkara…

Saya mohon ampun dan maaf atas segala kesilapan, kekurangan, kekhilafan, ketegasan, kedegilan, kegarangan dan lain2nya yg datangnya dari diri saya yg serba tidak sempurna dan lengkap. Saya mohon halalkan segala setiap satu yang diberikan dan yg menerima. Jika ada yg terkurang atau terhutang, saya benar2 harap dan mohon, hubungilah saya. Jangan simpan dihati yaa..

Semoga bertemu lagi di tahun 2017.. semoga semua berjaya, sejahtera dan bahagia… Amin… sayang uols semua!

MELUKIS ATAS KEK


Sedang berlangsung… Kelas Melukis Atas Kek. Tema hari ni, si comel Hello Kitty 😉😉😉

HOKKAIDO CUPCAKES ~ 10/12/2016


KELAS HOKKAIDO CUPCAKES ~ 10/12/2016
Belajar secara group hands on dengan 2 jenis resipi hokkaido yg lembut, gebu, mudah, cepat, bole frozen, awesome, menawan… sambung laah lagi.. semua title la dia dapat 😄😄😄

InsyaAllah saya akan gabungkan kelas ni dengan melty cheese choc cake & mini pavlova January 2017 yaa.. nanti skodeng jadual di www.kekcawan.com.my ✌✌✌

HOMEMADE ICE CREAM CAKE CLASS ~ 10/12/2016


Alhamdullilah
Kelas Homemade Ice Cream Cake ~ 10/12/2016
Peserta belajar buat kek, ice cream, butterscotch sauce, caramelised nuts, diberi teknik & resipi utk buat pelbagai flavour dan filling ice cream, cara assemble, storage, salut kek, dripping dan deco serta banyak lagi tips… Happy faces dengan hasil masing2. Yang tiada dalam gambar, peserta juga dapat buat ice cream in mini cup! Lepas ni dah bole buat kek ice cream.. nak buat ice cream aje pun bole haaa…. InsyaAllah next class will be in February 2017

KELAS MELUKIS ATAS KEK


KELAS CARTOON DRAWING ON BUTTERCREAM CAKE
Tarikh: 17 DISEMBER 2016 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM130 (Biasa RM150)

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 NAMA/DRAWING/17 DEC

ASAS COKLAT


Kelas ASAS PEMBUATAN CHOC. Nanti dah bole buat sendiri utk majlis aqiqah, birthday, goodies bag… ada 4 lagi kekosongan

KELAS ASAS PEMBUATAN CHOC
👉 Choc Praline
👉 Lollichoc
👉 Cookies & Cream Choc
Tarikh: 18 DECEMBER 2016 (Ahad)
Masa: 4.15pm – 6.30pm
Yuran: RM100 (yuran special pada yg pernah attend kelas kekcawan.com.my)

Cara daftar, Whatsapp ke 0194774566: NAMA/DEMO 2/11 DEC

ASAS PEMBUATAN COKLAT


Terima kasih semua yang hadir kelas pada 11 DEC 2016. Best kan dapat buat sendiri coklat2 ni? Lepas ni utk majlis birthday anak2 ke, majlis aqiqah ke…. buat ni je as goodies. Uols memang best!!! TQ atas sokongan dan kepercayaan ✌✌✌ 😉😉😉
Next class:

KELAS ASAS PEMBUATAN CHOC
👉 Choc Praline
👉 Lollichoc
👉 Cookies & Cream Choc
Tarikh: 11 DECEMBER 2016 (Ahad)
Masa: 3.30pm – 5.30pm
Yuran: RM100 (yuran special pada yg pernah attend kelas kekcawan.com.my)

DEMO CLASS 1 ~ 11 DEC 2016


Terima kasih semua yang hadir kelas ni pada 11 DEC 2016. 😉😉😉 Uols semua as always, AWESOME!!!! Next class & kelas terakhir

KELAS DEMO 1
👉 German Blackforest Cake
👉 Mango Mousse Cake
Tarikh: 18 DECEMBER 2016 (Ahad)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM100
(yuran special utk ex-student, lls whatsapp)

Cara daftar, Whatsapp ke 0194774566: NAMA/DEMO 1/18 DEC