Viewing ‘Cake – Edible Image’ Category

KEK TEMA BOBOIBOY

Permintaan Kek Rainbow tak surut2. Seronok potong kek, tengok warna2 bright gitu kan. Saya hanya buat 6 warna aje.. kurang sifat la skit rainbow nya 😉😉😉 itu pun guna 6 loyang, 6 bowl & 6 sudu utk mix colour. Belum lg perkakas yg lain. Pendek kata, buat rainbow cake ni konpem penuh lah sinki 😄😄😄
8″ round rainbow cake + choc filling + buttercream + Edible img

KEK TEMA TOBOT

Kek yg ni agak besar dan tinggi
Saiz 10″ choc sponge cake. Ntah napa gebu over2 pula kali ni, maka extra tinggi sampai tak bole tutup kotak.. 😉😉😉

KEK TEMA DIDI & FRIENDS


8″ round banana choc fudge cake with choc fresh cream + edible img

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KEK BIRTHDAY

KEK TEMA DIDI & FRIENDS

14″x9″ rectangle
Vanilla Sponge cake + choc ganache filling + buttercream + fresh strawberry
Edible img: didi & friends & baby boy

KEK DENGAN EDIBLE IMAGE

Comel lote budak ni.. debob!! 😄😄😄 

KEK TEMA NARUTO


Eh! Kek tema naruto ni, isinya orange butter cake + blueberry filling + buttercream frosting ✌✌✌

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KEK TEMA BOBOIBOY


KEK TEMA BOBOIBOY
Sempena sambutan birthday anak saya, Arimi Ariz di tadika, Al-Baghdadi Playtime Centre. Dalamnya ialah super moist red velvet cake with cream cheese, kegemaran Ariz, terus 2 slice dia sebat hihihi… seronok tau dapat buat lukis2 kaler2 macam ni. Nak belajar tak? 😉😉😉

KEK TEMA LEGO STAR WARS


KEK TEMA LEGO STAR WARS
Disalut dgn fresh cream. Saya suka bekerja dgn fresh cream 😄😄😄 biasanya bila cust nak tempah kek, saya beri pilihan beberapa jenis frosting; fresh cream, buttercream, choc ganache, cream cheese atau steam buttercream.

EDIBLE IMAGE

CARA MENGGUNAKAN EDIBLE IMAGE ATAS KEK
Nak kasi edible image cantik segak tak menggerutu atau cepat pudar lepas letak atas kek, ni caranya:
1. Cairkan coklat putih. Kenapa mesti putih? Sbb kalo coklat biasa tu nanti gambar akan gelap. Cairkan Guna microwave je.
2. Letakkan coklat cair di belakang edible image dan ratakan. Nipis aje pun ok.
3. Simpan dalam fridge 2-3 minit utk keringkan coklat. Dok je la kt pintu esbok tu jap tunggu.
4. Lekatkan pada kek. Gosok2 kasi lekat dan rata.
5. Hiaslah border tu kasi comel.

Perhatian: edible image ni kategori makanan. Makanya, treat as food la ya. Jgn pijak2 letak atas lantai dan sebagainya. Utk tahan lebih lama, edible image yg belum digunakan disimpan dlm fridge. Biasanya saya akan dirikan menegak kat belakang botol2 air kat pintu fridge. Kalau letak kat para2 fridge, tak bole lak nak letak barang lain. Makan space. Edible image ni lama2 sgt akan mengeras dan kalo tak hati2 akan patah.

Saya biasa order di www.edibleprint.com.my sebab saya suka warnanya cerah pekat cantik dan artwork yg memang puas ati. Dan yg paling penting, siap potong dah tau.. kalo utk kek biasanya besar ok lagi kita nak gunting sendiri. Kalo saiz cupcakes? Jenuhhh…!
SEMOGA BERMANFAAT… ✌✌✌ 😉😉😉

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.