Viewing ‘Cake – Carrot Cake’ Category

ONLINE CLASS: MOIST CHEEZY CARROT CAKE

20190906_130235_0000

Dalam Kelas Online PJJ Moist Cheezy Carrot Cake, selain dari langkah demi langkah dari persediaan bahan, bancuh, bakar, buat krim dan macam2 lagi,
Kita ada juga belajar dalam video cara buat square slice cake. Ada juga video cara potong kiub-kiub comel2. Ada juga tunjuk cara buat carrot kiyut2.

Atas permintaan peserta2 kelas, kita akan update video cara salut kek bulat pula. Siap deko sama macam dalam gambar ni. Siap ada “tanda” supaya dapat potong slice sama besar.

Semuanya kita tunjuk satu per satu.
Yang beginner senang nak follow.
Yang dah advance boleh tambah skill dan ilmu.

Sememangnya bukan kelas sekadar resipi… 🥰🥰🥰
Jangan laa tenung jerr.. jom laa jumpa dalam kelas
😍😍😍

👇👇👇
Www.wasap.my/60194774566

Like FB Online Baking Class By Ellie Hj Darus

MOIST CARROT CAKE UNTUM HARI JADI

IMG_20180920_092846_760
MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
Customer nak deco rainbow suwit2..
Ai follow yu…. 😍😍😍

Kek ni nampak macam rendah je kan. Sebab tapi ni beratnya cecah 1.8kg tau!!!!!! Moral of the story, jual kek jangan ikut timbangan ya, tapi ikut saiz. Lebih afdal dan takde salah paham nanti… ✌✌✌

Online Class PJJ Moist Carrot Cake pun ada. Siap lengkap dengan video, step by step teknik dan tips. Tak pandai baking pun takpe. Lepas blaja InsyaAllah menjadi… 😋😋😋

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

KEK TEMA HELLO KITTY

Kek tema Hello Kitty! Carrot cake & cream cheese for December Babies 😘😘

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)
#KekHariJadi #KekBirthday #KekBangi #KekKajang #PlsShare #KekHelloKitty

CYMERA_20171221_092636

CARROT CAKE

Ni namanya Moist Cheezy Carrot Cake penuh “lauk” 😅😅😅 sarat weiii isi bukan takat tepung aje haa…

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

MOIST CHEEZY CARROT CAKE

Selesai Kelas Demo MOIST CHEEZY CARROT CAKE.. banyak yg dikongsikan termasuk projek untuk Ramadhan & Syawal. InsyaAllah, nanti kami war2kan yaaa… terima kasih pada semua yg datang dan bersetuju untuk partnership.. bersatu teguh, bercerai runtih.. eheheheheh….

Sarat ko kek keret ni….!!!! ❤❤❤

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***NO DELIVERY SERVICE***

KELAS BROWNIES

image

KELAS VARIETIES BROWNIES
Tarikh: 17 APRIL 2016 (Ahad)
Masa:  10.00am – 2.00pm
Yuran: RM280 (NP: RM300)

** banyak tips akan dipelajari. Cara penyimpanan, cara pelbagaikan, buat pizza brownies, cara potong dan mcm2 tips lagi.

Belajar secara group hands on:
👉  Walnut Fudgy Brownies
👉  Choc Cheese Brownies
👉  Nestum Meringue Brownies
👉  Almond Salted Caramel Brownies
👉  Red Velvet Choc Cheese Brownies

Cara Daftar WhatsApp ke 0194774566:

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. 

KELAS PREMIUM SLICE CAKES ~ 25 OCT 2015

image

image

image

image

Kelas Snowy Cotton Cheese Cake & Moist Cheezy Carrot Cake ~ 25 October 2015
** Dua jenis premium slice cakes sesuai utk majlis dan jamuan.

Next class kita buat weekday pula. Kasi peluang pada yg tak dpt nak attend on weekend:

KELAS SNOWY COTTON CHEESE CAKE + MOIST CHEEZY CARROT CAKE
Tarikh: 24 NOV 2015 (Selasa)
Masa: 10.00am – 1.30pm
Yuran: RM180 (Normal: 200)

Cara Daftar SMS/WhatsApp ke 0194774566: NAMA/CAKES/ 24 NOV

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

MOIST CHEEZY CARROT CAKE

image

Tempahan dari Puan Sarah (26 Mei 2015)

10″ Moist Cheezy Carrot Cake + Edible Image

Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

KELAS MOIST CHEEZY CARROT CAKE

KELAS MOIST CHEEZY CARROT CAKE
Instructor: Ellie Hj Darus
Tarikh: 11 June 2014 (Rabu)
Masa: 10am – 12pm
Fees: RM120
* group hands-on. peserta akan bawa pulang 2 potong kek.
* kek carrot dengan cream cheese yang sangan mewah, harum, lembut & lembap walaupun beberapa hari dalam chiller!

Cara daftar: SMS/WhatsApp ke 0194774566 <nama> <carrot> <11 jun>
(contoh: ellie carrot 11 jun)
Deposit: RM100 (tidak dikembalikan atau dibawa ke kelas lain)

 

iklan moist cheezy carrot cake