Viewing ‘Cake – Steam Buttercream’ Category

KELAS STEAM BUTTERCREAM

KELAS STEAM BUTTERCREAM CAKE
**BONUS: Teknik Air Brushing
Tarikh: 19 NOVEMBER 2016 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM300

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 NAMA/SBC/19 NOV

KELAS STEAM BUTTERCREAM CAKE


Sangat jarang buat kelas ni. Maka amik la peluang ni ye pada yg nak tambah ilmu dan skill. Teknik steam buttercream ni bukan hanya utk kek hantaran atau perkahwinan. Apa2 kek pun boleh. Smooth licin mcm fondant tapi lembut sedap berkrim. Saya ajarkan juga buat bunga ros kampung eheheheheh, bunga fantasi dan teknik embroidery. BONUS saya ajarkan teknik air brushing utk kasi kilat dan nampak exclusive walaupun deko simple je ✌✌✌ 😉😉😉

KELAS STEAM BUTTERCREAM CAKE
**BONUS: Teknik Air Brushing
Tarikh: 19 NOVEMBER 2016 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 2.00pm
Yuran: RM300
**fully hands on

Cara daftar: WhatsApp ke 0194774566 NAMA/DRAWING/19 NOV

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

STEAM BUTTERCREAM CAKE ~ KEK HANTARAN


#throwback
KEK HANTARAN ~ STEAM BUTTERCREAM
Seriously saya sangat suka buat kek guna teknik steam buttercream ni. Rupa licin bak fondant, tapi lembut je sebenarnya dan sedap tak manis berdengung mcm fondant.

Deal dgn customer ni sangat mudah! Order dua biji kek semua sama beza tema warna aje. Simple dgn bunga sugarpaste ready made. Lepas tu tembak dgn air brush pula kasi kilat.. alahai! Suka! Suka! Suka! 😉😉😉

#syoksendiri
#mintamaap

WIP KEK HANTARAN

Hai awakk.. lama kita tak main sama2 kan.. Alhamdullilah ada yg sudi order kek hantaran pasti sembur ngan awak kasi kilat2 gojes2 gitu… 😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 

SALUT KEK

Kek hantaran yg bakal disirami dgn steam buttercream… lamanyaa tak buat. Walaupun rentah tp dia punya feel berbunga2 mcm cinta pertama!! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 

KEK HANTARAN UNGU

Tempahan dari Puan Rafidah 22/7/2016

KEK HANTARAN

8″ round moist choc cake + choc filling + steam buttercream + ready made sugar flower + edible image + air brushing

STEAM BUTTERCREAM CAKE

image

#lamatakupdate

Tempahan dari Cik Norehan (8/10/2015) utk hantaran

8″ Moist choc cake + Choc filling + Steam buttercream + Air brushing
Deco dgn ready made gumpaste flower

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

LITTLE BEAR FOR 1 YEAR GIRL

image

Tempahan dari Puan Shikin (8 Ogos 2015)

8″ Moist choc cake + Choc filling + Steam Buttercream + Fondant Figurines + Fondant Cut out Name

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

PERSONAL CLASS!

image

PERSONAL CLASS: STEAM BUTTERCREAM CAKE WITH AIR BRUSHING ~ 26 SEPT 2014

Website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi

KELAS STEAM BUTTERCREAM CAKE WITH AIR BRUSHING

image

KELAS STEAM BUTTERCREAM CAKE WITH AIR BRUSHING
** DEMO: How to stack cakes, ruffles & ombre technique
Tarikh: 19 october 2014 (Ahad)
Masa:  10.30am-5.30pm
Yuran: RM350

Cara Daftar SMS/WhatsApp ke 0194774566:

*** kelas terakhir sebelum saya mula cuti bersalin dan akan mula semula January 2015, InsyaAllah