Viewing ‘Uncategorized’ Category

BLUEBERRY CHEESE TART


#cymera

CREAM PUFF

CREAM PUFF WITH VANILLA CREAMY CUSTARD.. siapkan tempahan customer jauh dari Tanjung Malim. Sudahnya sendiri rasa teringin! Bestnyaa makan masa Iftar kan.. 😅😅😅😅

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***NO DELIVERY SERVICE***

KEK TEMA DIDI & FRIENDS

Esok dah nak raya. Hari ni bertalu2 yg call yg whatsapp nak order kek n dessert.. tup2, ada yg call nak order kek kahwin 4 tingkat minta antar esok… Ya Ampun!!! Kalo lah buat kek ni mcm goreng telur.. alangkah bahagia nya!

Yang menjadi “model” utk posting ni
8″ round strawberry sponge cake + strawberry filling + buttercream + custom edible image

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

ANEKA COKLAT

 

Nak kasi FREE kelas aneka coklat pada yg pernah attend kelas2 anjuran kekcawan.com.my sepanjang tahun 2016 ni… tunggguuu kita akan buka pendaftaran ya… ❤❤❤

KELAS RED VELVET ~ 29/10/2016

KELAS SUPER MOIST REV VELVET CAKE WITH CREAM CHEESE ~ 29/10/2016

Alhamdullilah … peserta arini semua manis2, sopan2, diam2 aje… 😉😉😉 kami belajar buat 2 style; one whole round cake & square slice cake. Dalam kelas banyak yg akan dipelajari bukan hanya cerita masuk gula masuk telur bakar, salut… tadaaaa dah siap! NO! Saya terangkan satu persatu setiap jenis bahan, loyang, oven, kotak mcm mana, apa tu oil base, apa tu double action baking powder, apa beza whipping cream… eh! Banyak la.. kalo kelas 3 jam, 2 jam tu memang mcm2 saya ceritakan, ajarkan.. biar kasi paham betul2. 😉😉😉
Okai, next class:

KELAS SUPER MOIST RED VELVET CAKE WITH CREAM CHEESE
Tarikh: 12 NOV 2016 (sabtu)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM100

Cara Daftar WhatsApp ke 0194774566:

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

DURIAN HOMEMADE ICE CREAM CAKE


DURIAN HOMEMADE ICE CREAM…
Wafer roll tu kita buat hias tu.. asalnya masa beli, ku pikirkan lemon. Bila balik tgk rupanya durian!! Jenuh pk ni nak kene kawan dgn dessert durian je ni….😄😄😄

PROMOSI RAYA


Hasil kerja seusai subuh… sat lagi kita touch-up plak.. jangan lupa yaa, kita ada PROMOSI RAYA… ✌✌✌

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

CHOC CUPCAKES

image

Fresh from my lil’ oven.. Choc Butter Cupcakes with Roasted Almond Nibs… amboii nama, tak kalah. Ni kalo isi dlm borang amik pekse, abis ink pen.. wakakakakakakak…

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

UNTUK HANTARAN

image

Menanti di jemput dengan penuh kesabaran, tabah, megah, gagah.. ahahahahahah….

** cuaca panas2 ni, ting tong lak kepala….

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

ICD CREAM CAKE

image

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 13 MAC 2016 (Ahad)
Masa: 10.00am – 1.30pm
Yuran: RM250 (ex-student RM240)

** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk & cheezy
** belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake 

Cara daftar, Whatsapp ke 0194774566: NAMA/ICECREAM/13 MAC

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.