Viewing ‘Uncategorized’ Category

MOTIVASI DIRI

Pesan daripada Ustaz Emran Ahmad:
KAWAL RASA CINTA DAN BENCI

Ramai orang gagal mengawal perasaan dirinya apabila dia sedang mencintai atau merasa benci kepada seseorang.Sedangkan kawalan diri itu sangatlah penting.

Diriwayatkan oleh Zaid bin Aslam daripada bapanya bahawa khalifah Umar al-Khattab RA (wafat 23 H) pernah berpesan kepada bapanya dengan berkata;

لا يكن حبك كَلَفا ، ولا يكن بغضك تلفا
قلت : وكيف ذلك ؟
قال : إذا أحببت فلا تَكْلف كما يكلف الصبي
بالشيء يحبه ، وإذا أبغضت فلا تبغض بغضا تحب أن يتلف صاحبك ويهلك

‘Janganlah kecintaanmu kepada seseorang menjadi bebanan dan kebencianmu pula menjadi kebinasaan.

Aku bertanya: Bagaimana boleh terjadi hal yang demikian?

Beliau menjawab : Apabila kamu mencintai sesuatu maka janganlah kamu menjadi ‘obses’ seperti kanak-kanak yang memperlakukan barang yang dicintainya.

Dan apabila kamu membenci pula maka janganlah sampai kamu mahu orang yang kamu benci itu dihancurkan dan dibinasakan.

[HR Al-Bukhari dalam Al-Adab Al-Mufrad dan Abd Razzaq dalam al-Musannaf]

# Sederhanalah dalam bercinta, biarkan ia tidak terlalu ketat dan rapat, juga jangan sampai ia longgar lalu terlepas. Sesuaikan ikatan cinta menurut keperluan dan keadaan.

Kebencian dan cinta bersilih ganti, berputar bagaikan sisi syiling yang berbolak-balik!

#CopyPaste
#Motivasi #SepotongAyat #AllahReminder #Reminder #PeganganHidup
#SunnahNabi #Hadis #Hadith #Doa
#SelfReminder

20180805_071624_0001

CHEDDAR BUTTER CAKE

Nak kasi free resipi kek ni! Hanya join Online class PJJ Aneka Kek Marble 🙂

PAVLOVA MERECIK!

KEK RAYA 2017

 

CHEDDAR BUTTER CAKE

Nak resipi kek ni percuma tak? Jom join Online class PJJ Aneka Kek Marble 🙂

KEK PISANG HARUM

Menjelang nak raya haritu, lebih 40 biji kek pisang harum ditempah. Alhamdullilah … customer repeat order utk jamuan raya pulak. Hakak masih open order yaa. Nak belajar secara online pun bole. Siap dgn video step by step, dgn segala macam tips hakak kasi.🤗🤗

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***SORRY, NO DELIVERY SERVICE***

FAST SALE

Harini hakak ada buat fast sale! 🤗🤗
Pickup harini 12pm-5pm atau esok 9am – 7pm

👉 1 slice premium strawberry cheese cake – RM12 (ada 10 slice aje)

👉 1 set of 3pcs lapis cheezy. Setiap set ada 1 blueberry + 1 choc + 1 strawberry – RM6
(ada 6 set aje)

Berminat nak melamar bole whatsapp hanya klik www.wasap.my/60194774566 🤗🤗🤗🤗

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***SORRY, NO DELIVERY SERVICE***

INSIDE THE RAINBOW CAKE

AWESOME? 🙂

KEK MARBLE

ANEKA MARBLE CAKES
Bukan sekadar warna tapi ada flavour ~ choc, pandan, strawberry, orange, neopolitan, rainbow… Open untuk tempahan.. nak belajar secara online PJJ pun bole.. lengkap dengan video step by step, tips yg berderet2 dan BONUS resipi Cheddar Butter Cake

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

KELAS MENARIK


Assalammualaikum & Good morning,
Nak jemput join kelas2 menarik next week. Yay!!! 🤗🤗🤗

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 14 Oct 2017 (sabtu)
Masa: 9.00am – 1.00pm
Yuran: RM250
** Fully Hands On. Setiap peserta buat sebiji kek

KELAS TRIPLE PANDAN COCONUT CAKE WITH CUSTARD BUTTERCREAM
Tarikh: 14 Oct 2017 (Ahad)
Masa: 2.00pm – 4.30pm
Yuran: RM100

KELAS CREAM PUFF + CHOC ECLAIR
Tarikh: 15 OCT 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 12.30pm
Yuran: RM150

KELAS HOKKAIDO CUPCAKES
** dengan 2 jenis resipi
Tarikh: 15 Oct 2017 (ahad)
Masa: 2.00pm – 5.30pm
Yuran: RM100

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass