Viewing ‘Uncategorized’ Category

KELAS MENARIK


Assalammualaikum & Good morning,
Nak jemput join kelas2 menarik next week. Yay!!! 🤗🤗🤗

KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 14 Oct 2017 (sabtu)
Masa: 9.00am – 1.00pm
Yuran: RM250
** Fully Hands On. Setiap peserta buat sebiji kek

KELAS TRIPLE PANDAN COCONUT CAKE WITH CUSTARD BUTTERCREAM
Tarikh: 14 Oct 2017 (Ahad)
Masa: 2.00pm – 4.30pm
Yuran: RM100

KELAS CREAM PUFF + CHOC ECLAIR
Tarikh: 15 OCT 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 12.30pm
Yuran: RM150

KELAS HOKKAIDO CUPCAKES
** dengan 2 jenis resipi
Tarikh: 15 Oct 2017 (ahad)
Masa: 2.00pm – 5.30pm
Yuran: RM100

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

IN PROGRESS


#cymera

RAINBOW CAKE

KELAS DEMO: RAINBOW CAKE WITH CREAM CHEESE
Tarikh: 5 Ogos 2017 (Sabtu)
Masa: 2.00pm – 4.30pm
Yuran: RM60

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

KELAS BAKING & DECO

Jadual kelas baking & deco bulan ogos 2017.
KELAS DEMO: saya buat dari A-Z dgn sgala teknik dan tips uols akan dapat. Walaupun demo, tapi kalau ada yg nak sama2 godek juga, bole aje 🤗🤗

KELAS GROUP HANDS ON: saya tunjuk, uols buat. Dari pecah telur, timbang bahan, menggodak sampai siap jadi! Buat secara berjemaah. 😗😗

KELAS FULLY HANDS ON: Ni masing2 buat sendiri punya. Saya tunjuk ajarkan sampai menjadi! Bawak balik sendiri buat.😎😎

Apa pun, semua kelas saya conduct InsyaAllah “mesra alam”, peserta tak ramai, terang benderang segala penerangan, kelas selasa dan aircon, banyak tips juga. 👍👍👍

Cara daftar www.wasap.my/60194774566
Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#share #tag #kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek

BLUEBERRY CHEESE TART


#cymera

CREAM PUFF

CREAM PUFF WITH VANILLA CREAMY CUSTARD.. siapkan tempahan customer jauh dari Tanjung Malim. Sudahnya sendiri rasa teringin! Bestnyaa makan masa Iftar kan.. 😅😅😅😅

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi) ***NO DELIVERY SERVICE***

KEK TEMA DIDI & FRIENDS

Esok dah nak raya. Hari ni bertalu2 yg call yg whatsapp nak order kek n dessert.. tup2, ada yg call nak order kek kahwin 4 tingkat minta antar esok… Ya Ampun!!! Kalo lah buat kek ni mcm goreng telur.. alangkah bahagia nya!

Yang menjadi “model” utk posting ni
8″ round strawberry sponge cake + strawberry filling + buttercream + custom edible image

Untuk tempahan, WhatsApp: 019 4774 566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas.
5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi. ***NO DELIVERY SERVICE***

ANEKA COKLAT

 

Nak kasi FREE kelas aneka coklat pada yg pernah attend kelas2 anjuran kekcawan.com.my sepanjang tahun 2016 ni… tunggguuu kita akan buka pendaftaran ya… ❤❤❤

KELAS RED VELVET ~ 29/10/2016

KELAS SUPER MOIST REV VELVET CAKE WITH CREAM CHEESE ~ 29/10/2016

Alhamdullilah … peserta arini semua manis2, sopan2, diam2 aje… 😉😉😉 kami belajar buat 2 style; one whole round cake & square slice cake. Dalam kelas banyak yg akan dipelajari bukan hanya cerita masuk gula masuk telur bakar, salut… tadaaaa dah siap! NO! Saya terangkan satu persatu setiap jenis bahan, loyang, oven, kotak mcm mana, apa tu oil base, apa tu double action baking powder, apa beza whipping cream… eh! Banyak la.. kalo kelas 3 jam, 2 jam tu memang mcm2 saya ceritakan, ajarkan.. biar kasi paham betul2. 😉😉😉
Okai, next class:

KELAS SUPER MOIST RED VELVET CAKE WITH CREAM CHEESE
Tarikh: 12 NOV 2016 (sabtu)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM100

Cara Daftar WhatsApp ke 0194774566:

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

DURIAN HOMEMADE ICE CREAM CAKE


DURIAN HOMEMADE ICE CREAM…
Wafer roll tu kita buat hias tu.. asalnya masa beli, ku pikirkan lemon. Bila balik tgk rupanya durian!! Jenuh pk ni nak kene kawan dgn dessert durian je ni….😄😄😄