JADUAL KELAS BAKE & DECO TERKINI

CYMERA_20200204_211407

Assalammualaikum & Hai semua 😍

Baik!!!!! Bulan February ni adalah bulan kelahiran orang2 yang amat Ellie sayangi, maka kita beri yuran comel2 jer…

HOKKAIDO CUPCAKES!
Sejenis kek comel yg jadi kegilaan. Setiap kali raya Ellie open order memang akan jual 1000-1500pcs. Sebenarnya lebih. Tapi kita pun nak p beraya.. terpaksa tolak order 😂

Jom blaja!
Sejenis kek bole frozen tau!😍

HANDS ON CLASS: HOKKAIDO CUPCAKES
Tarikh: 9 FEB 2020 (Ahad)
Masa: 12.30pm – 4.30pm
Yuran: RM50 (biasa RM100)

APA YANG AKAN DIPELAJARI:
👉 2 jenis hokkaido cupcakes yang gebu dan boleh di frozen
👉 1 jenis filling bak eskrem dan BONUS RESIPI 3 jenis filling lain
👉 Cara packing dan penyimpanan
👉 Cara kira kos & harga jualan
👉 Deposit hanya RM20
👉 Terhad 6 orang peserta sahaja
👉 Sesuai untuk beginner umur 15 tahun ke atas

KENAPA PERLU JOIN?
Antara dessert yang sesuai untuk semua jenis majlis keramaian juga bole dibuat sebagai buah tangan. Kelas yang lebih personal, tak ramai. Mudah belajar dan senang nak bertanya. Hanya perlu bawa pen untuk menulis. Segala bahan dan kelengkapan disediakan. Suasana yang nyaman dan selesa dgn kelas berhawa dingin. Support dan “after sale service” diberikan.

HANDS ON CLASS: HOMEMADE ICE CREAM CAKE
Tarikh: 29 FEB 2020 (sabtu)
Masa: 10.00am – 2.30pm
Yuran: RM250 (yuran alumni RM230)

HOMEMADE ICE CREAM CAKE
👉 homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
👉 pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk, durian dan lain2
👉 belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
👉 cara menyalut & mendeko kek
👉 cara packing
👉 cara buat ice cream cake in cup
👉 setiap peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake
👉 Hanya 6 orang peserta sahaja

KENAPA PERLU JOIN?
Antara kek yang selalu jadi pilihan dan kegemaran. Banyak tips dan teknik yang dikongsikan yang bole diguna pakai untul buat kek lain. Kelas yang lebih personal, tak ramai. Mudah belajar dan senang nak bertanya. Hanya perlu bawa pen untuk menulis. Segala bahan dan kelengkapan disediakan. Suasana yang nyaman dan selesa dgn kelas berhawa dingin. Support dan “after sale service” diberikan.

Untuk mendaftar kelas, klik whatsapp www.wasap.my/60194774566

PERSONAL CLASS:

  • Minimum  yuran RM300 dalam 1 hari (6 jam max) bole mix n match modules
  • Diskaun sebanyak 10% diberikan untuk kelas personal yang berjumlah melebihi RM800
  • Kelas adalah secara fully hands on dan akan bawa pulang semua hasil yang dibuat.

ALLAH SAYANG

Zikir cara paling mudah dan hampir dengan Allah
Waktu masak, lipat kain, menyapu… zikir lah…

Assalammualaikum
Salam hari minggu sahabat…

Breakfast apa harini? 😍

KEK TEMA DORAEMON

Antara katun yang dah berpuluh tahun dan diminati generasi demi generasi…

Tapi dia ni memang comel sangat!

INSIDE
Rainbow Cake with Lemon Fikling & Cream Cheese


Taman Tropika, Sg tangkas
Dekat komuter UKM
Bandar Baru Bangi
Whatsapp: www.wasap.my/60194774566  

BERSYUKUR…

Tanda Allah ingat pada kita, diberikan ujian..

Assalammualaikum.
salam pagi jumaat sahabat.. ❤❤❤

MEMBERI

Cari asbab untuk memberi seikhlas hati

Assalammualaikum
Selamat pagi Khamis sahabat… ❤❤❤

SELAMAT PAGI….

Mulakan hari dengan BISMILLAH…

Assalammualaikum
Selamat pagi selasa sahabat… ❤❤❤

ILMU DAN ADAB

Belajar itu tugas sepanjang hayat
Dan beradablah ketika menuntut ilmu

Assalammualaikum
Salam pagi isnin sahabat..
Stay safe… ❤❤❤

Buffet Slice Cake

Setelah berbulan2 tak baking tak deko
Bila adik sepupu kesayangan ngidam kek air tangan kita… terbuka luas hati ni nak buatkan…
Alhamdullilah … dapat laah juga melepaskan kerinduan mendeko…
Masih tutup dari menerima sebarang tempahan
Sehingga benar2 sihat … InsyaAllah …
Doa kan yer… 🥰🥰🥰

KEK TEMA HELLO KITTY

Customee beri contoh. Kita cuba follow. Heavenly choc cake jadi pilihan customer. Nice! Utk chocolate cake lover!

MELTY CHEESE CHOC CAKE

BASQUE BURNT CHEESECAKE