STICKY: JADUAL KELAS BAKE & DECO TERKINI

borang daftar


** Untuk lihat apa yang akan dipelajari dalam setiap jenis kelas, sila [KLIK]

** Syarat untuk Personal Class:

  • Personal class hanya boleh dibuat pada hari selasa & rabu sahaja.
  • Minimum 2 jenis kelas atau sekurang-kurangnya jumlah fees RM400 dalam 1 hari
  • Diskaun sebanyak 10% diberikan untuk kelas personal yang berjumlah melebihi RM900
  • Kelas adalah secara fully hands on dan akan bawa pulang semua hasil yang dibuat. Untuk kek sebiji, akan bawa pulang size 8″

KEK DEKO


Hasil usaha & seni peserta kelas Basic Buttercream Cake Deco ~ 3/12/2016

Ok tak for beginner? 😄😄😄 ❤❤❤

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

BASIC BUTTERCREAM CAKE DECO CLASS ~ 3/12/2016


KELAS BASIC BUTTERCREAM CAKE DECO ~ 3/12/2016
Hanya 3 orang peserta walaupun ramai ya g nak join. Tapi sebab baru start cuti sekolah, sana sini kenduri, ramai lah dok tanya bila next class…

Rezeki semalam 3 orang peserta, belajar dari potong cake dan layer dengan filling, crumb coat salut kek dgn ombre colour buttercream, edible image, bermacam jenis nozel dan mcm2 lagi tips dan teknik. InsyaAllah dah tau teknik, practise selalu dapat lah buat kek cantik2 kan? 😉😉😉 all the best yaa ✌✌✌

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

KEK UNTUK ABAH


MELTY CHEESE CHOC CAKE
Antara kek paling hebat jualannya sejak December 2015!! Yang dah order, repeat order lagi. Yng dah penah rasa, mai datang order pula… I’m happy laaaa… 😉😉😉

Nak tempah kek? Dessert? Brownies? Nak belajar baking & deco?
Website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

HEAVENLY CHOC CAKE

Hujan sepanjang malam, sejuk nau nau gigil sampai ke tulang!

HEAVENLY CHOC CAKE
Taktau nak habaq. Sedap lain macam dia ni. Lagi lama simpan dalam chiller, makin mengaum rasa teksturnya.

Yang ni deco suwit2 bunga2 taman sempena sambutan ulang tahun kelahiran 2 orang adik beradik kembar, surprise party katanya.

Pada yg pernah attend kelas saya, 11 Dec ni saya ada buat kelas demo kek ni. Saya ajarkan juga hard choc ganache coating ni.

Saya jemput pada yg pernah attend mana2 kelas saya, dari zaman dodulu sampai laa ni, meh Whatsapp 0194774566 utk info lanjut.

KELAS ICE CREAM CAKE


KELAS ICE CREAM CAKE
Tarikh: 10 DEC 2016 (sabtu)
Masa: 9.00am – 1.00pm
Yuran: RM250 (ex-student RM220)

** homemade ice cream tanpa menggunakan mesin ice cream
** pelbagai resipi ice cream & kek akan dikongsikan, antaranya butterscotch, strawberry, oreo, choc chunk & cheezy
** belajar buat sos butterscotch yang sedap, wangi & tahan lama serta buat caramelized nuts yang crunchy
** peserta akan buat dan bawa pulang sebiji Almond Buttterscotch Ice Cream Cake

Cara daftar, Whatsapp ke 0194774566: NAMA/ICECREAM/10 DEC

Untuk lihat jadual penuh kelas baking & deko, sila ke website: www.kekcawan.com.my
WhatsApp: 019 4774 566
Lokasi: Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

TRIPLE CAKES CLASS ~ 6 NOV 2016


Tertinggal upload pula!
KELAS TRIPLES CAKE ~ 6 NOV 2016
👉 Triple Marble Cake with Hazelnut Choc & Fresh Fruits
👉 Triple Choc Cheese Mousse Cake
👉 Triple Pandan Coconut Cake with Custard Buttercream

Walau hampir sebulan dah berlalu kelas ni, tapi saya masih ingat kemeriahan dan gelak tawa walaupun hanya hanya 4 orang. Banyak perkongsian cerita tentang kehidupan diselitkan sepanjang sesi pembelajaran. Lagi pula, telatah mak esah yang datang jauh dari Muar hanya untuk mengisi minat. Terima kasih semua yang hadir. Semoga berjumpa lagi… ✌✌✌

THE LION CAKE


Time paling bahagia bila mendeko kek.
Time paling sengsara bila mencuci sgala mak nenek perkakas kek… tapi part sengsara tu tiba2 terpadam bila customer happy dengan apa yg ditempah…. Alhamdullilah …

8″ round rainbow butter cake + strawberry filling + buttercream
With 2D Lion Theme Deco

NOT JUST A SANDWICH


Kelas NOT JUST A SANDWICH ~ 27/11/2016
Tenaga Pengajar: Mamazieza import terus dari Penang. Bukan sekadar sandwich biasa2, dengan 4 jenis sos yg marbeles, gabungan dgn filling yg pelbagai, dengan teknik perapan utk rasa yg juicy! Terima kasih semua yg hadir, InsyaAllah tahun depan kita invite mamazieza lagi yeee… ✌✌✌ 😉😉😉

ANEKA COKLAT

 

Nak kasi FREE kelas aneka coklat pada yg pernah attend kelas2 anjuran kekcawan.com.my sepanjang tahun 2016 ni… tunggguuu kita akan buka pendaftaran ya… ❤❤❤

THE BIRTHDAY CAKE

8″ GERMAN BLACKFOREST CAKE
** yg ni customer request nak deco meriah dgn choc candy & cookies