JADUAL KELAS BAKE & DECO TERKINI

Brownies salah satu kek dessert yang paling digemari ramai! Penggemar brownies ni memang berlambak2!! 😍

BROWNIES & BLONDIES BAKING CLASS
Tarikh: 8 Dec 2018 (Sabtu)
Masa: 10.00am – 3.00pm
Yuran promo: RM250
(Biasa RM300)
Pelajari 5 jenis Brownies + 1 blondies:
πŸ‘‰ Walnut Choc Drizzle Brownies
πŸ‘‰ Choc Cheese Brownies
πŸ‘‰ Blueberry Cheese Brownies
πŸ‘‰ Almond Salted Caramel Brownies
πŸ‘‰ Red Velvet Choc Cheese Brownies
πŸ‘‰ Choc Walnut Congo Bars
πŸ‘‰ BONUS RECIPE: Double Choc Brownies, Pizza Brownies, Cranberry Butterscotch Blondies

IMG_20181127_225514_217

Bila dapat buat cream puff dan choc eclairs yang lembut, gebu, montok dan krim yang bak eskrem mcdonald, fuhh.. bahagia yakmat! 😍

CREAM PUFF & CHOC ECLAIR
(dengan vanilla creamy custard filling & deluxe custard filling)
Tarikh: 11 Dec 2018 (Selasa – Cuti Hari Keputeraan Sultan Selangor)
Masa: 10am – 2pm
Yuran promo: RM120 (Biasa RM160)

20181127_101133_0001

Kek cantik! Kek sedap! Kek comel!
Senang jamu tetamu dah siap potong 100pcs!Musim kahwin bakal tiba.. suka buat ni. Ramai tetamu bole merasa πŸ˜‹πŸ˜

BUFFET SLICE CAKES
Tarikh: 15 Disember 2018 (Sabtu)
Masa: 10am – 2.30pm
Yuran promo: RM160
(Biasa RM180)
Pelajari 3 jenis kek:
πŸ‘‰ Vanilla Blueberry
πŸ‘‰ Pinky Strawberry
πŸ‘‰ Choc Oreo
πŸ‘‰ BONUS RESIPI: 2 jenis kek

Juga pelajari
πŸ‘‰ Buttercream yg mudah & sedap
πŸ‘‰ Teknik potongan 100pcs
πŸ‘‰ Cara mendeko
πŸ‘‰ Cara packing dan penyimpanan
πŸ‘‰ Tips untuk menjadikan kek premium

20181126_201821_0001

Yang sentiasa jadi pilihan dan tak lapuk dek zaman walau macam2 dessert viral baru menderu…!Yang baru nak belajar baking atau bisnes, ni antara dessert paling best dan laku keras 😍

VARIETY TARTLET CLASS
Tarikh: 16 December 2018 (Ahad)
Masa: 12.30pm – 5pm
Yuran promo: RM160
(Biasa RM160)

Pelajari secara hands-on
πŸ‘‰ Tart Shell Rangup
πŸ‘‰ Cheese Tart Gebu
πŸ‘‰ Fruit Tart Menawan
πŸ‘‰ Choc Tart Crunchy

20181126_201939_0001

Untuk mendaftar kelas, klik whatsapp www.wasap.my/60194774566

PERSONAL CLASS:

  • Personal class hanya boleh dibuat pada hari Isnin, selasa & rabu sahaja.
  • Minimum Β yuran RM300 dalam 1 hari (6 jam max) bole mix n match modules
  • Diskaun sebanyak 10% diberikan untuk kelas personal yang berjumlah melebihi RM800
  • Kelas adalah secara fully hands on dan akan bawa pulang semua hasil yang dibuat.

12.12 DOUBLE MADNESS OFFER – ONLINE CLASS PJJ FB GROUP

ONLINE CLASS PJJ FB GROUP
OFFER!!! OFFER!!! OFFER!!!

Hanya klik whatsapp official admin dari senarai dibawah utk info lanjut:

1. Syairah
www.wasap.my/+60132634457

2. Fatimah
www.wasap.my/+601129022644

3. Zaneet
www.wasap.my/60185781701

4. Hasla www.wasap.my/+60189792242

5. Fairoz
www.wasap.my/60135982862

6. Rafizah
www.wasap.my/60126584039

7. Feela Othman
https://wasap.my/60192515067

8. Mamazieza
https://wasap.my/60195590410

9.Mai
https://wasap.my/601112752119

10. Mardhiyah http://www.wasap.my/60193523225

GRAB CEPAT! KASITAU KAWAN2!

Belajar online serupa macam face to face. Lengkap padat dengan video, teknik, tips dan bonus! 😍😍😍

#kelasbaking #kelasmasak #bakingclass #kelaskek #kelasbangi #kekbangi #onlineclass #kelaspjj #kelasonline #pjjclass

20181211_134237_0001

20181211_114351_0000

KEK KAHWIN

Alhamdullilah … task yang customer berikan dpt disempurnakan sebaiknya. Customer kasi bajet, terserah nak deko mcm mana, kek apa… happy me bila dapat order macam ni 😍😍😍

Dalamnya pink ombre butter cake, guna resipi marble cake. Sapa blom join, dijemput join Online Class PJJ Aneka Kek Marble. Ada lebih 5 jenis resipi dan ntah berapa banyak BONUS dah lost count sebab asyik add in jer πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Dalamnya buttercream icing & choc filling. Dan luar salut dengan buttercream icing. Bila dapat resipi dan teknik yang betul bancuh resipi, InsyaAllah memudahkan kerja dan hasil juga puas ati. Sapa belum lagi join Online Class PJJ Buttercream, sila2kan lah yer.. dah lebih 1000 orang sertai. Malah bakers2 tersohor pun ramai dalam group ni 😍😍😍

Kek saiz 8″ dan 6″ dan masing2 berketinggian 7″. Total weight kek ni 6kg. Atas tu Ellie susun store-bought gumpaste flower jerr… πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Embroidery tu bole rujuk youtube ya. Keyword: embroidery cake. ✌✌✌

Untuk belajar buat kek stack tanpa rasa gerun kesah waima bawa kek dari utara ke selatan pun tak seriau, bole belajar teknik yang tepat dengan FB “En Ruffey Cackey” bukan aje teknik tapi berlambak2 tips dan cara dekorasi yang dikongsikan. Seriuosly superb!!!! πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Ramai yg pm Ellie tanya macam mana salut kek mulus gitu. Yg penting ilmu dan juga guna buttercream yang steady.. bila ada ilmu, ikut teknik yg betul, ada kesabaran dan ketenangan, InsyaAllah puas hati. Yang ni Ellie x dapat buat online class sebab Ellie percaya kat youtube pun berlambak tutorial melepa kek tapi masih ramai yg gagal dapat yg mulus. Sebabnya, lebih afdal berguru depan mata. Ellie ada buat kelas hands on. Yang dekat2 meh laaa.. yg jauh2 pakat2 set date, bole mai personal class. Apa pun bila ada ilmu, practice make perfect. 😁😁😁

CYMERA_20181201_171747

20181201_184554_0001

CYMERA_20181205_172733

20181205_172511_0001

20181202_073315_0001

KEK ANNIVERSARY & BIRTHDAY

CYMERA_20181204_065710

Seriously teruja bila dapat order ni.. 😍😍😍

Customer order kek saiz 20″ x 10″ layer bawah moist choc cake layer atas vanilla butter cake, filling dgn salted caramel buttercream dan frosting dgn buttercream. Bahagian filling tu, buttercream digodak bersama salted caramel dulu. Dah sapu layer, drizzle lagi dgn salted caramel… wallaaa!!!! πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

Thank you customer! 😍😍😍

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

ICE CREAM CAKE TEMA ANGRY BIRD

CYMERA_20181130_201830
KEK TEMA ANGRY BIRD
Jarang2 kaum bapa yg order kek utk bday anak. Tapi customer ni senang berurusan. Dia tau apa dia nak. Info kasi tepat.. senang btul!

8″ round Ice Cream Cake
Cake: Choc
Ice cream: vanilla oreo
Custom edible image
Fondant deco
Dripping cream

Thank You Customer!

DECORATING CLASS ~ 10/11/2018

Masak kek pandai.. sedap lak tu πŸ˜‹ tapi bila part mendeko selalu tension! πŸ˜’ tak reti nak potong layer kek.. tak reti nak letak filling.. tak reti nak salut kek.. nak deko cantik2 lagi la tak reti.. puas tengok ikut kat youtube tu tapi hasil masih hampeh! πŸ˜–

Perlukan penerangan dan guide.. perlu tengok depan2 mata.. nak ada cikgu yang bole fokus kat kita sampai kita betul2 dapat deko sebiji kek yang cantik dan menarik!!! 😍😍😍

CAKE DECORATING CLASS FOR BEGINNERS
Tarikh: 10 November 2018 (Sabtu)
Masa: 10am – 4pm
Yuran: RM270 (ex-student RM250)
* lunch disediakan
* terhad 6 orang peserta sahaja
* deposit RM50

APA YANG AKAN DIPELAJARI?
πŸ‘‰ cara potong kek, filling & crumb coat.
πŸ‘‰ cara bancuh buttercream, mewarna dan menyimpan.
πŸ‘‰ cara mudah salut kek dengan buttercream.
πŸ‘‰ Pelbagai jenis deko dengan pelbagai jenis nozel dan teknik
πŸ‘‰ cara betul penggunaan edible image
πŸ‘‰ tips dan teknik serta do & don’t
πŸ‘‰ peserta akan deko dan bawa pulang sebiji kek
πŸ‘‰ tidak diajar cara memasak kek
πŸ‘‰ sesuai utk yg ada asas pembuatan kek

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

KEK TEMA CHELSEA FC

PENYOKONG CHELSEA FC 😍

Customer pilih moist choc cake + fresh cream + custom edible image. Antara customer yang sangat mudah berurusan. Masa pickup kek, penuh dengan senyuman. Manisssss orangnya. Kagum dengan gegirl yang minat dan support bola ni 😍

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

CYMERA_20181104_075214

CUTE DINO

CYMERA_20181103_203054

CUTE DINO! 😍
Rectangle 7″ x 9″
Heavenly Choc Cake
Custom Edible Image

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

BUFFET SLICE CAKES ~ 28/10/2018

CYMERA_20181029_063702

KELAS BUFFET SLICE CAKES (28/10/2018) Terima kasih semua yang hadir! 😍😍😍 Next class pada 11/11/2018 yaa.. ✌✌✌

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

ONLINE CLASS PJJ TEKNIK ASAS MELUKIS ATAS KEK

Taktau melukis, tak reti nak mewarna.. takde hal!

ONLINE CLASS (PJJ)
TEKNIK ASAS MELUKIS ATAS KEK
Yuran Promo: RM60 (biasa RM100)
Sehingga 5 Nov 2018

Whatsapp Admin Kelas
Klik www.wasap.my/+60132634457

Cergas! Cergas!
Ai tunggu uols kat dalam kelas ek.. ✌✌✌

IMG_20181027_214025_082

KELAS RAINBOW CAKE ~ 26/10/2018

20181027_211514_0001

Terima kasih uols semua yang super awesome join kelas demo rainbow cake with cream cheese harini (27/10/2018). Semoga bermanfaat dan cepat hanyar homework ✌✌✌

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)