STICKY: JADUAL KELAS BAKE & DECO TERKINI

 

 

** Syarat untuk Personal Class:

  • Personal class hanya boleh dibuat pada hari selasa & rabu sahaja.
  • Minimum Β yuran RM500 dalam 1 hari (7 jam max) bole mix n match modules
  • Diskaun sebanyak 10% diberikan untuk kelas personal yang berjumlah melebihi RM900
  • Kelas adalah secara fully hands on dan akan bawa pulang semua hasil yang dibuat.

CARTOON DRAWING ON CAKE

Kelas Cartoon Drawing on Cake 16/9/2017
Alhamdullilah … tak pandai melukis pun takpe. Ellie ajarkan teknik nya.. siap dengan cara mewarna. πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™ terima kasih semua yg hadir…

Next class dah open for registration ya. Kalai ada anak2 umur 13 tahun ke atas nak join pun bole.. ❀❀❀

KELAS CARTOON DRAWING ON BUTTERCREAM CAKE
Tarikh: 8 Oct 2017 (Ahad)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM120

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566/

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

RED VELVET CUPCAKES

Tempahan hari ni Ellie buat Moist Red Velvet Cream Cheese Cupcakes dari return customer. Alhamdullilah …

Red velvet ni sedap di makan bila ada tambahan sedikit coklat. Ellie guna hazelnut choc.. waahh!! Lagi yummy… kenal ke hazelnut choc tu? Cuba tengok botol NUTELLA. Pasti jumpa perkataan tu πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™

Utk cream cheese sudah semestinya philadelphia pilihan Ellie .. walaupun harganya mahal tapi lebih sedap, tekstur cantik dan mudah handle.

Nak tempah bole klik utk whatsapp Ellie yaa πŸ€—πŸ€—πŸ€—

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

KELAS DRAWINGΒ ON CAKE

Tak perlu pandai melukis. Kita ajarkan teknik yg simple! Last daftar pada khamis 14/9/2017 ya.. kelas ni fully hands on. Buat sorang sebiji kek.. bawa balik sebiji kek tu sekali ngan ilmu2nya… ❀❀❀

** Gambar bawah ni dibuat oleh peserta kelas terdahulu. Semuanya 1st time melukis dan mewarna.. ❀❀❀

KELAS CARTOON DRAWING ON BUTTERCREAM CAKE
Tarikh: 16 Sept 2017 (Sabtu)
Masa: 9.00am – 12.00pm
Yuran: RM120

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566/

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

SUPERHERO THEME CAKE

3D Moist Choc Cake with Choc Buttercream Filling + Vanilla Buttercream Frosting + Super Hero Edible image + Gumpaste wording & deco

Total bekerja dgn kek ni dari mula bake, chill, deko, chill, deko, chill, deko… 7 jam!!!! Kalo kek bulat biasa bole siap 10 biji dah ni πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Alhamdullilah … puas ati hakak.. lega rasa hati bila customer kasi feedback! Arigato gozaimasu. Mōichido chΕ«mon shite kudasai πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… (hakak taktau betul ke tak ni, google translate yang ajau)

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)

#KekHariJadi
#KekSuperhero

RAINBOW CAKE

KELAS RAINBOW CAKE WITH LEMON CREAM CHEESE ~ 9/9/2017

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

KELAS RAINBOW CAKE

KELAS RAINBOW CAKE WITH LEMON CREAM CHEESE ~ 9/9/2017
Alhamdullilah walaupun kelas demo, tapi pengisian yg padat. Bukan hanya resipi, tapi kongsikan sekali banyak teknik dan tip termasuklah cara mendeko, cara jual, cara berjimat segala πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™ terima kasih semua 4 orang yg hadir. Sembang santai pun topik menarik arini… πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

KELAS CREAM PUFF & CHOC ECLAIRS

Kelas cream puff & choc eclair ~ 9/9/2017
Harini kelas convert jadi personal class. Dari 5 org yg daftar, hanya seorang yg turn up. Takpe lah takat ni rezeki saya πŸ˜€ terima kasih kak zainah.. semoga dimurahkan rezeki dan berjumpa lagi ❀❀❀

Next class? Taktau bila.. merajuk laahh πŸ˜…πŸ˜…

MELUKIS ATAS KEK


#cymera

BELAJAR KEK RAINBOW

Minggu depan ya kelas nya… banyak teknik dan tips nak diperturunkan ni. Malu nak mai sorang2, datang berdua bertiga.. jgn lupa request “yuran berdua”✌✌✌

KELAS DEMO: RAINBOW CAKE WITH CREAM CHEESE
Tarikh: 9 Sept 2017 (Sabtu)
Masa: 2.00pm – 4.30pm
Yuran: RM60

Untuk mendaftar: Klik www.wasap.my/60194774566

Jadual kelas, klik website: www.kekcawan.com.my
Lokasi: Taman Tropika, Sg Tangkas, Kajang. 5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi.

#kasitaukawankawan #kelasmasak #kelasbaking #kelaskek #onlineclass

BANOFFEE TART

BANOFFEE TART
Gabungan choc + salted toffee + banana + cream custard menghasilkan rasa yang walla!!! πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™ customer order utk jamuan majlis pertunangan katanya.. Alhamdullilah semoga majlis berjalan lancar dan dirahmati Allah. Aamin.. πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Self Pickup: Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari stesen komuter UKM Bdr Baru Bangi)