JADUAL KELAS BAKE & DECO TERKINI

IMG_20180916_165430_600
KELAS DEMO: RAINBOW CAKE CREAM CHEESE FROSTING
Tarikh: 22 SEPT 2018 (Sabtu)
Masa: 2.00pm – 5.00pm
Yuran: RM80

Pelajari resipi rainbow cake yang dense tapi moist, cara bake, cara layer, cara dapatkan warna dan timbangan yang betul, cara buat cream cheese frosting yang bukan hanya sedap tapi stabil serta mudah dikendalikan. Tips dan teknik untuk deko corak rainbow dan beberapa corak lain. Akan dibisikkan juga cara jualan dan banyak tips lain lagi. Walaupun kelas demo, peserta akan dapat banyak manfaat dan akan tetap bawa pulang kek yang dihasilkan.

IMG_20180916_204917_064

BUFFET SLICE CAKES CLASS
Tarikh: 30 Sept 2018 (Ahad)
Masa: 12.30pm – 5.00pm
Yuran: RM180
Pelajari 3 jenis kek:
πŸ‘‰ Vanilla Blueberry
πŸ‘‰ Pinky Strawberry
πŸ‘‰ Choc Oreo
πŸ‘‰ BONUS RESIPI: 2 jenis kek

Juga pelajari
πŸ‘‰ Buttercream yg mudah & sedap
πŸ‘‰ Teknik potongan 100pcs
πŸ‘‰ Cara mendeko
πŸ‘‰ Cara packing dan penyimpanan
πŸ‘‰ Tips untuk menjadikan kek premium

20180913_000543_0001

Reti buat kek macam2. Tapi tak reti nak deko. Tak reti nak bancuh buttercream. Tak reti nak guna nozel. Nak salut kek licin2 pun tak reti πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘

Takyah monyok! Hadiahkan diri uols dengan ilmu skill mendeko kek! Belajar sampai faham! 😍😍😍

CAKE DECORATING CLASS FOR BEGINNERS
Tarikh: 6 October 2018 (Sabtu)
Masa: 10am – 4pm
Yuran: RM270 (ex-student RM250)
* lunch disediakan
* terhad 6 orang peserta sahaja

APA YANG AKAN DIPELAJARI?
πŸ‘‰ cara potong kek, filling & crumb coat.
πŸ‘‰ cara bancuh buttercream, mewarna dan menyimpan.
πŸ‘‰ cara mudah salut kek dengan buttercream.
πŸ‘‰ Pelbagai jenis deko dengan pelbagai jenis nozel dan teknik
πŸ‘‰ cara betul penggunaan edible image
πŸ‘‰ tips dan teknik serta do & don’t
πŸ‘‰ peserta akan deko dan bawa pulang sebiji kek
πŸ‘‰ tidak diajar cara memasak kek
πŸ‘‰ sesuai utk yg ada asas pembuatan kek

20180913_000426_0001

COMBO DESSERT: TARTLET & HOKKAIDO CUPCAKES
Tarikh: 13 October 2018 (Sabtu)
Masa: 10.00am – 4.00pm
Yuran: RM300
* terhad 5 orang sahaja
* lunch disediakan

Pelajari secara hands-on
πŸ‘‰ Tart Shell Rangup
πŸ‘‰ Cheese Tart Gebu
πŸ‘‰ Fruit Tart Menawan
πŸ‘‰ Choc Tart Crunchy
πŸ‘‰ 2 Jenis Hokkaido Cupcakes dengan 2 jenis filling
πŸ‘‰ BONUS: cara memulakan perniagaan, cara kira kos dan harga jualan, cara packing, deco dan banyak tips lagi!

 

20180913_000208_0001

BIKIN ROTI BERSAMA MAMAZIEZA
Tarikh: 20 Oktober 2018 (Sabtu)
Masa: 10am – 5pm
Yuran: RM200

Pelajari secara hands-on dan tidak menggunakan bread maker bersama pakar roti dari Penang. Akan pelajari 4 jenis roti popular buat duit:
1. Roti Manis
2. Mini Burger
3. Mini French Loaf
4. Wholemeal Loaf/Bun

Untuk mendaftar kelas, klik whatsapp www.wasap.my/60194774566

PERSONAL CLASS:
  • Personal class hanya boleh dibuat pada hari Isnin, selasa & rabu sahaja.
  • Minimum Β yuran RM400 dalam 1 hari (6 jam max) bole mix n match modules
  • Diskaun sebanyak 10% diberikan untuk kelas personal yang berjumlah melebihi RM800
  • Kelas adalah secara fully hands on dan akan bawa pulang semua hasil yang dibuat.

HEAVENLY CHOC CAKE

HEAVENLY CHOC CAKE
Kek yang sangat kaya dengan rasa coklat!
Dengan filling mousse choc yang mewah!
Dah 3 tahun berturut2 birthday anakanda Arimi Ariz Ellie buatkan kek ni. Memang favourite! Dah tauuuu… bila dijamu pada tetamu, confirm licin! πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

Biasa customer order moist choc cake aje. Maybe sebab bila disebut hantaran utk kek ni, seram bunyi nya… πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† tapi percaya lah, nikmat rasanya.. sampai tahun depan pun teringat2! πŸ˜‹πŸ˜πŸ˜‹

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang) 20180925_185221_0001

20180925_185300_0001

20180925_185334_0001

FLOWERY CUPCAKES

APPLE GREEN THEME COLOUR
Customer tempah 25pcs Heavenly Choc Cupcakes with Choc Ganache + Rossette & Flowery Deco + White & pastel apple green colour.

Antara kek choc premium! Ada filling choc mousse sebelum dibaluti dgn choc ganache! Serius punya heaven bila di ngap gitu! πŸ˜‹πŸ˜‹

Sesungguhnya, tatkala customer ni order cupcakes ni, ai sangat teruja. Memang suka yakmat buat kek or cupcakes ni. Teringat2 rasanya yg sgt mewah! Peminat coklat… sidia ni pasti menawan anak tekak uols! πŸ˜‹πŸ˜‹

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

20180925_212815_0001

BUFFET SLICE CAKES

BUFFET SLICE CAKE
Kek yang sesuai utk jamuan! Takyah pening2 nak potong2. Saiz potongan pun sedang elok sekali ngap, takde la membazir kan…😘

Customer ni order utk kenduri kawen. 2 biji siap potong 100pcs each. Strawberry & Chocolate, antara flavour digemari ramai!!! πŸ˜‹

Bole pilih nak flavour utk kek dan filling. Nak kek vanilla filling blueberry ka.. nak kek oren filling choc ka… haa pilihhh pilihhhh…! πŸ˜‹

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
Taknak order.. nak belajar! Nak wat sndr! Nak wat jual! Yaayy…. laii.. laiii… kelas lambat lagi! Tapi dah ada yg dah booking seat! Daftar sebelum penuh yaaa.. nak dekat ujung tahun, banyak kenduri kendara nak dilayan ni. Bole promote! 😍

KELAS BUFFET SLICE CAKES
Tarikh: 28 October 2018 (Ahad)
Masa: 12.30pm – 5.00pm
Yuran: RM180
Pelajari 3 jenis kek:
πŸ‘‰ Vanilla Blueberry
πŸ‘‰ Pinky Strawberry
πŸ‘‰ Choc Oreo
πŸ‘‰ BONUS RESIPI: 2 jenis kek

Juga pelajari
πŸ‘‰ Buttercream yg mudah & sedap
πŸ‘‰ Teknik potongan 100pcs
πŸ‘‰ Cara mendeko
πŸ‘‰ Cara packing dan penyimpanan
πŸ‘‰ Tips untuk menjadikan kek premium

** limit 6 orang peserta sahaja
** tarikh akhir pendaftaran pada 15/10/2018. Pendaftaran ditutup awal jika telah penuh
** deposit RM50

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)


20180925_180530_0001

20180925_180613_0001
IMG_20180925_181559_236

KEK TEMA DIDI AND FRIENDS

Another return customer
8″ Moist Red Velvet Cake with Cream Cheese + Custom Edible Image + Fondant Deco

Cepat dan senang berurusan dgn customer ni.😍😍😍 terima kasih banyak2!

Nak order bole.. nak belajar kek ni online class PJJ pun bole… roger Ellie yaaa ✌✌✌

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

20180925_165004_0001

20180925_165042_0001

20180925_165103_0001

KELAS DEMO RAINBOW CAKE – 22/9/2018

KELAS DEMO RAINBOW CAKE WITH CREAM CHEESE ~ 22/9/2018

Walaupun kelas demo, tapiiiiii kita belajar asas pembuatan kek juga. Bahan2 asas kek, teknik dan tips macam2. Cara bake, cara layer, cara dapatkan warna dan timbangan yang betul, cara buat cream cheese frosting yang bukan hanya sedap tapi stabil serta mudah dikendalikan. Tips untuk krim2 jenis lain juga saya berikan.πŸ˜‹πŸ˜‹

Rainbow di dalam.. rainbow di luar! Tips beberapa jenis dekorasi juga dipelajari. “Laaa mudah je” ada peserta yang tersenyum dan komen gitu. Yaaa.. bila kita tau teknik dan dapat tips yang betul, banyak benda yang nampak susah sebenarnya senang je. 😍😍

Terima kasih kepada semua yang hadir! Semoga dapat buat kek yang sentiasa jadi rebutan ni dengan lebih cantik lagi. Ikut betul2 resipi, teknik dan tips, InsyaAllah molek lah kejadiannya… πŸ€—πŸ€—πŸ€—

20180923_110213_0001

20180923_110246_0001

20180923_110304_000120180923_110428_0001

MOIST RED VELVET CAKE

Customer ni special case!
Yang order ni CAKE ARTIST. Semua kek dia memang superb!! Terserlah tahap seni tu! Tapi dia tak suka baking πŸ˜…

Biasa pembantu dia yang akan bake. Tapi sekarang takde pembantu. Jadi dia order MOIST RED VELVET CAKE siap dengan hard choc ganache coating. Takde deko2 lain. Dia sendiri akan menghasilkan seni fondant nya atas kek tu 😍

Kek berat 3kg. Slumber jer mai datang naik moto!!!!!! Letak kat tempat compartment helmet. 😦

Dia berlalu pergi, kita siap doa siap ayat Kursi baca… saspen sangat!!!!! 😰

TAPIIIIII….
ALHAMDULLILAH …. kek sihat walafiat!!! 😍
Okai.. lain kali bole order lagi… πŸ€—πŸ€—πŸ€—

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

CYMERA_20180921_232143

MOIST CARROT CAKE UNTUM HARI JADI

IMG_20180920_092846_760
MOIST CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE
Customer nak deco rainbow suwit2..
Ai follow yu…. 😍😍😍

Kek ni nampak macam rendah je kan. Sebab tapi ni beratnya cecah 1.8kg tau!!!!!! Moral of the story, jual kek jangan ikut timbangan ya, tapi ikut saiz. Lebih afdal dan takde salah paham nanti… ✌✌✌

Online Class PJJ Moist Carrot Cake pun ada. Siap lengkap dengan video, step by step teknik dan tips. Tak pandai baking pun takpe. Lepas blaja InsyaAllah menjadi… πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

FRUIT PASTRY CAKE WITH ALMOND CRUMB

20180919_214906_0001

Ada yang melamar, kita pulun buat laaa..
Suka buat kek ni, meriah, berseri, harum semerbak, gebu2, masam manis… aduh! πŸ˜‹

Alang2 buat lebih sebiji
Kot ada yang nak meminang sok…
Roger naaa…😍

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

RED VELVET CHOC CHEESE BROWNIES

IMG_20180918_211854_049
RED VELVET CHOC CHEESE BROWNIES
Ada sorang customer ni, rajin betul order. Untuk bawa meeting kat office la, utk kenduri laa, gathering laaa.. kadang takde sebab apa pun. Saje wat makan2 anak branak. πŸ˜‹πŸ˜πŸ˜‹

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)

RAINBOW CAKE

20180917_202748_0001

20180918_100926_0001

RAINBOW CAKE
8″ Rainbow Cake + Strawberry Filling + Buttercream + Pastel Rainbow Deco + Fondant Wording

Customer order 2 biji kek yang sama sedondon. Saya saspek buat 2 majlis berlainan kot.. untung lah 2x birthday 😍

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Weekend ni ada kelas yaaa… antara kek yang sentiasa jadi permintaan 😍

KELAS DEMO: RAINBOW CAKE CREAM CHEESE FROSTING
Tarikh: 22 SEPT 2018 (Sabtu)
Masa: 2.00pm – 5.00pm
Yuran: RM80

Pelajari resipi rainbow cake yang dense tapi moist, cara bake, cara layer, cara dapatkan warna dan timbangan yang betul, cara buat cream cheese frosting yang bukan hanya sedap tapi stabil serta mudah dikendalikan. Tips dan teknik untuk deko corak rainbow dan beberapa corak lain. Akan dibisikkan juga cara jualan dan banyak tips lain lagi. Walaupun kelas demo, peserta akan dapat banyak manfaat dan akan tetap bawa pulang kek yang dihasilkan.

WhatsApp: www.wasap.my/60194774566
Website: www.kekcawan.com.my
Taman Tropika, Sg Tangkas (5 minit dari Komuter UKM Bdr Baru Bangi & 10 minit dari MRT Kajang)